Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Indemnizație socială 2024: Cine sunt beneficiarii și ce sume de bani vor primi începând cu luna ianuarie

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Indemnizație socială 2024: Cine sunt beneficiarii și ce sume de bani vor primi începând cu luna ianuarie

Pensionarii români vor primi, începând cu ianuarie 2024, o indemnizație socială, potrivit noilor prevederi din cadrul Ordonanței de urgență nr. 115 din 14 decembrie 2023 privind unele măsuri fisca-bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală.

Conform documentului care a apărut în urmă cu câteva zile, valoarea pensiei minime, cunoscută și drept indemnizație socială pentru pensionari, va crește, începând din ianuarie 2024 și va ajunge la aproape 1300 de lei pe lună.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

portofel cu bani

”Prin derogare de la prevederile art. 1 alin. (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea indemnizației sociale pentru pensionari, aprobată prin Legea nr. 196/2009, cu modificările și completările ulterioare, începând cu data de 1 ianuarie 2024 indemnizația socială pentru pensionari este de 1.281 lei”, se precizează în Ordonanța mai sus menționată.

După cum este prevăzut în OUG 6/2009 privind instituirea indemnizației sociale pentru pensionari, de pensia minimă pot beneficia următoarele categorii de români:

– pensionarii sistemului public de pensii

– pensionarii sistemului militar de pensii cu domiciliul în România, indiferent de data înscrierii la pensie, dacă nivelul cuantumului pensiei, cuvenit sau aflat în plată, se situează sub nivelul indemnizației sociale pentru pensionari.

Citește și: FELICITARI de ANUL NOU 2024. Mesaje și URĂRI care pot fi transmise prin SMS de Revelion

Același document precizează că ”indemnizația socială pentru pensionari” se determină ca diferență între nivelul prevăzut la art. 1 și nivelul cuantumului pensiei cuvenit sau aflat în plată, stabilit în conformitate cu Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii și alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările și completările ulterioare”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Un partid politic încearcă să îi bage bețe în roate lui Dana Nanu, candidata Dreptei Unite la Primăria Alba Iulia. Candidatura, contestată la Judecătoria Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un partid politic încearcă să îi bage bețe în roate lui Dana Nanu, candidata Dreptei Unite la Primăria Alba Iulia. Candidatura, contestată la Judecătoria Alba Iulia Un partid politic, mai exact Partidul Național Conservator Român, filiala Alba, a depus o contestație împotriva candidaturii pentru funcția de primar a doamnei Dana Nanu, candidata Alianței Dreapta Unită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea