Rămâi conectat

Sport

Încep semifinalele la baschet feminin *Duminică, ora 18.15, Sepsi Sf. Gheorghe – CSU Alba Iulia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia - Sepsi Sf. Gheorghe22Pătrunsă pentru al treilea sezon consecutiv în „careul de aşi” al Ligii Naţionale de baschet feminin, CSU Alba Iulia are în faţă pe Sepsi Sf. Gheorghe, liderul sezonului regulat şi recent câştigătoare a Cupei României. Cum în prima manşă a play-off-ului nu s-au înregistrat surprize, iar favoritele şi-au respectat statutul, în semifinale se vor duela CS Municipal Târgovişte şi Univ. “Vasile Goldiş” Arad, respectiv Sepsi SIC Sf. Gheorghe şi CS Universitatea Alba Iulia, după sistemul cel mai bun din trei meciuri (programate duminică, 29 martie; miercuri, 1 aprilie şi dacă mai e nevoie în 4 aprilie). În urmă cu două săptămâni, în Covasna, echipa lui Zoran Mikes a câştigat împotriva universitarelor albaiuliene finala mare a Cupei României, scor 61-54. Acum, în campionat, primul meci direct va fi duminică, de la ora 18.15 (Dolce Sport 3), în Sala “Kati Szabo” din Sfântu Gheorghe, unde pe vizitatoare le aşteaptă o atmosferă vulcanică. Este prima dată când cele două combatante se înfruntă în semifinale, după ce precedentele cazuri au fost “finala mică” (anul trecut) şi sferturile de finală (în 2013), în ambele cazuri CSU Alba Iulia având câştig de cauză.
*Bogdan Duma: ”Presiunea este pe adversare”
Echipa la care activează Annemarie Părău şi Taneisha Harrison este singura care în 2015 a administrat două înfrângeri formaţiei din Cetatea Marii Uniri. Pe lângă recentul duel din cupă a mai fost şi victoria de la Alba Iulia, după prelungiri, scor 73-63 (în 4 februarie). Atunci s-a frânt şi seria magică a “alb-albastrelor” ce adunaseră 8 victorii consecutive împotriva formaţiei Sepsi SIC. “Am încredere că putem învinge acum la Sfântu Gheorghe. Obiectul clubului în acest sezon a fost depăşit, iar în acest moment presiunea este pe echipa gazdă, raportat la investiţii şi pretenţii. Încercăm să ne calificăm în finala mare şi vom face tot posibiliul pentru a realiza încă o performanţă”, a spus Bogdan Duma, preşedintele CSU Alba Iulia. În prima fază a play-off-ului, albaiuliencele au eliminat CSBT Alexandria, după un dublu succes.
*Alexandra Uiuiu – ruptură de ligamente!
Accidentată tocmai în finala cupei, Alexandra Uiuiu va absenta aproximativ 6 luni de pe parchet, deşi iniţial s-a vorbit despre numai două săptămâni de pauză. După noi investigaţii medicale, baschetbalista este obligată să suporte o intervenţie chirurgicală la genunchiul drept, din pricina unei rupturi a ligamentelor încrucişate şi va rata finalul acestui sezon, indisponibilitatea sa afectând planurile tactice ale antrenorului Miroslav Popov.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Metalurgistul Cugir – Industria Galda 2-2 (0-1), în derby „de Alba” | „Lanterna roșie”, remiză dar și retrogradare matematică

Dan HENEGAR

Publicat

în

Metalurgistul Cugir remizează în derby „de Alba” cu Industria Galda de Jos, scor 2-2 (0-1), după o confruntare spectaculoasă în care vizitatorii au condus la pauză, „roș-albaștrii” au întors scorul, dar Frențiu, în prelungiri (90+3) a restabilit egalitatea. O remiză venită după 6 înfrângeri la rând pentru ultima clasată, una cu gust amar, întrucât la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea