Rămâi conectat

Sport

În semifinalele Cupei României, CSU Alba Iulia – CSBT Alexandria 73-69 *Echipa lui Popov s-a calificat în finala mare

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba - CSBT Alexandria63CSU Alba Iulia a întâlnit CSBT Alexandria în prima semifinală a Cupei României și și-a luat revanșa, impunându-se cu scorul 73-69 (19-11, 19-22, 24-22, 11-14).

Meciul decisiv pentru câștigarea trofeului, CSU Alba Iulia – Sepsi Sf. Gheorghe este sâmbătă, la ora 19.30, în direct la Dolce Sport 2.

Este prima performanță a sezonului pentru gruparea din Cetatea Marii Uniri, sigură de medalia de argint în a doua întrecere baschetbalistică națională.

La doi ani distanță, CSU Alba Iulia atinge din nou ultimul act al Cupei României, adversara fiind Sepsi Sf. Gheorghe, ce a eliminat deținătoarea trofeului ICIM Arad, scor 80-70 (după o repriză de prelungiri, la finele timpului regulamentar scorul a fost 70-70).

Studentele au început bine jocul, spre deosebire de finala CEWL cu ICIM Arad. Elevele lui Popov au controlat ostilitățile și s-au impus în primul sfert, scor 19-11. Partida s-a echilibrat ulterior, iar „coșmarul” din Alexandria a recuperat din deficit până la pauza mare, la mijlocul confruntării scorul fiind 38-33.

*Sfertul al treilea, ambele echipe la conducere

Teleormănencele au continuat cursa de urmărire și în a treia pătrime, când au condus la un moment dat (41-40), înregistrându-se și o egalitate (43-43). A fost un simplu foc de paie, întrucât albaiuliencele și-au revenit și au câștigat și penultima pătrime, una prolifică în privința punctelor înscrise de ambele teamuri.

*Kuster, „double-double”, final trăit periculos

Mai mult, sfertul al 4-lea, Kuster și compania au continuat jocul excelent începând cu un „6-0”, dar finalul a fost dramatic, Alexandria recuperând spectaculos (de la minus 13 puncte!, 55-68), pentru ca ultimele secvențe să fie unele ale „liberelor”, în condițiile în care scorul s-a strâns periculos (71-69).

Au marcat: Jessica Kuster – 18 (10 recuperări, „double-double”), Elisabeth Pavel – 18, Wumi Agunbiade – 15,  L. Price – 7, Valencia McFarland – 6, Alexandra Uiuiu – 5, Gabriela Toma – două, Milica Deura – 2.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea