Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

În “Mica Romă” reînvie luptele libere! Clubul “ACS Legiunea I Blăjeană” duce tradiția mai departe

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După o pauză de aproximativ un deceniu și jumătate, la Blaj reînvie luptele libere. Doi foști practicanți ai acestui sport, Marius Costea (președinte și antrenor la noul club) și Iulius Mihu (vicepreședinte), au înființat în cursul anului trecut clubul „ACS Legiunea I Blăjeană”, preluând și culorile roșu-negru, pentru a continua tradiția.

Antrenamentele se desfășoară într-o sală din Parcul “Avram Iancu”, iar la pregătire participă deja peste 15 copii, cu vârste începând de la 7 ani, din Blaj, dar și din împrejurimi, Obreja sau Mihalț. Intenția este ca noul club să se înscrie la Federația Română de Lupte, iar în toamnă să urmeze participarea în competiții.

Suntem foști luptători și ne-am gândim să dăm înapoi ceea ce am primit ca sportivi. Inițiativa a plecat de la dorința de a crește copiii, de a le oferi o alternativă pentru a face mișcare”, a precizat Iulius Mihu. Clubul este unul 100 la sută privat, trăind prin sponsorizări și sprijin venite de la prieteni ai celor doi, dar și alți foști luptători, cheltuielile lunare ridicându-se la peste 1000 de lei.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Antrenamentele, prevăzute de 3 ori pe săptămână, luni, miercuri și vineri, de la ora 17.30, se desfășoară în Sala “Ioan Breaz” (denumire data ca formă de respect pentru cunoscutul antrenor emerit, fost component al lotul național al României), la fostul Club al Tineretului.

Tradiția ne obligă, suntem doar la început, dar știm ce vrem, unde ne dorim să ajungem cu luptele libere din Blaj. Este un proiect de suflet, care sperăm să crească frumos în timp, cu răbdare, pasiune, multă muncă și transpirație”, a mai spus Iulius Mihu.

Noii “legionari blăjeni” sunt doar la început de drum, însă dezideratele sunt ambițioase, de genul cucerirea, cât mai curând posibil, a unor medalii naționale de către luptători crescuți la “Legiunea I Blăjeană”. În luna iunie este prevăzută și prima participare la un concurs, un turneu amical la Brașov, dar până atunci micuții din Blaj și din zona Târnavelor, cu vârste între 5 și 15 ani, sunt așteptați la înscrieri (Marius Costea – 0756/959898, sau Iulius Mihu – 0756/419972).

Până când se vor concretiza din planurile de perspectivă, respectiv ca Blajul să revină apăsat pe harta luptelor libere din România, felicitări pentru inițiativă și mai ales pentru mesajul simbolic: “Mulțumim Maestre Ioan Breaz pentru tot ce ați făcut pentru atâtea generații de luptători din Blaj”! O legătură între generații este dată și de colecția de medalii, fanioane, trofee, donate noului club de către Ioan Breaz, multiplu campion național și antrenor de lupte libere la Inter Blaj. În trecut, echipa IAMU CFR Blaj a promovat în Divizia A cu Breaz antrenor, menținându-se 7 ani în elita autohtonă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea