Rămâi conectat

Sport

În loc de întăriri, Unirea Alba Iulia bifează plecări ale titularilor! Mijlocașul Sorin Fulea renunță la fotbal pentru a munci în Anglia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Exceptându-l pe italianul Marco De Marco, mijlocașul testat de Adrian Bicheși în această perioadă, Unirea Alba Iulia nu a bifat nicio achiziție în pauza competițională, deși “alb-negrii” au nevoie de un portar care să-l concureze serios pe Cătălin Suciu, titular incontestabil, și un vârf clasic.

Ba mai mult, formația din Cetatea Marii Uniri a pierdut doi dintre titularii turului: atacantul Daniel Lăsconi, golgheterul toamnei, ce a semnat cu CS Afumați un contract valabil din vară, dar vrea să ajungă încă de acum în curtea divizionarei secunde și polivalentul Sorin Fulea (25 de ani), ce a decis să plece în cursul acestei săptămâni, la muncă, în Londra. S. Fulea, un jucător ce acoperea mai multe posturi, de la banda dreaptă, fundaș și mijlocaș, până la centrul liniei mediane, s-a dovedit unul dintre remarcații turului sub comanda lui Adorian Himcinschi. “Pe termen scurt am încheiat-o cu fotbalul. Trebuia să iau această decizie, pentru că efectiv nu mă mai descurcam din punct de vedere financiar, fiind obligat să fac și naveta de la Sebeș pentru a participa la antrenamente. Pe undeva îmi pare rău de faptul că plec de la Unirea Alba Iulia în acest moment, dar am fost nevoit”, a spus Sorin Fulea. În prima parte a campionatului, S. Fulea a strâns 12 partide, dintre care 11 ca și titular, marcând un gol, în recordul turului, 10-0 pe “Cetate” cu Viitorul Ghimbav, “lanterna roșie”.

Originar din Sebeș, acesta și-a reziliat înțelegerea cu Unirea Alba Iulia, deși contractul era valabil până în iulie 2019. Sorin Fulea are o carieră bogată, cu junioratul făcut la Școala de Fotbal “Gică Popescu”, apoi la Steaua (la 17 ani), de unde a trecut la Victoria Brănești în perioada în care formația lui Ilie Stan bătea la porțile primului eșalon. Au urmat Viitorul Domnești, Metaloglobus București, Unirea Alba Iulia (2012), CS Zlatna, iar Metaloglobus, plus o perioadă în care a renunțat la “sportul rege”, pentru a lucra în USA sau Germania, de unde a venit în vară la Alba Iulia.

*Alba fotbalistică se mută în străinătate!

În ultimii ani au fost numeroas plecări în străinătate la muncă ale fotbaliștilor legitimați la divizionarele terțe din județ. “Grosul” este dat de Industria Galda de Jos, ce a pierdut, în diverse etape, șase dintre echipieri: Cr. Bodea, Boloș, Căt. Ștef, Rodean, G. Goronea și Cernea, ultimii patru plecând în această iarnă. Lor li se adaugă doi dintre fotbaliștii Metalurgistului Cugir în tur, Bold și G. Oltean, și recentul caz al uniristului Sorin Fulea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea