Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

În Liga Florilor, antrenorul Alexandru Weber (originar din Sebeș) l-a umilit pe Gheorghe Tadici | Măgura Cisnădie, locul patru pe prima scenă după 5 partide

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Măgura Cisnădie, echipă pregătită de antrenorul Alexandru Weber, tehnician originar din Sebeș, a făcut instrucție cu HC Zalău, în recenta etapă a Ligii Florilor, meciuri disputate, în sistem turneu, la Sf. Gheorghe, pe care a învins-o cu scorul 39-24 (18-12), la o diferență de 15 goluri!!! În duelul băncilor tehnice a avut câștig de cauză tinerețea, Weber predându-i o lecție de handbal omologului său Gheorghe Tadici, experimentatul antrenor ce se identifică practic cu gruparea zălăuană.

Este cea mai severă înfrângere pentru HC Zalău, care nu a pierdut într-o astfel de manieră cu echipe mult mai bine cotate, Gloria Bistriţa sau CSM Bucureşti. Măgura Cisnădie se clasează, cu 12 puncte, pe poziția a 4-a (4 victorii și un eșec), fiind devansată de CSM București (15 puncte), Minaur Baia Mare (13 puncte) și SCM Rm. Vâlcea (12 puncte). Gruparea din Sibiu a trecut de HC Zalău (scor 39-24), CSM Galați (27-19), Prahova Ploiești (27-19) și CS Mioveni (26-21), pierzând cu Gloria Buzău (20-25). În stagiunea trecută, întreruptă în acest an, din cauza coronavirusului, fără a se decerna titlul de campioană, Măgura era pe poziția a 7-a (27 de puncte)m după 17 etape.

Originar din municipiul Sebeș, un oraș ce are tradiție pe harta sportului de pe semicerc autohton, dar care acum nu mai activează la niciun nivel handbalistic, Weber este de peste 6 ani la cârma echipei sibiene, părăsind HC Alba Sebeș în 2014, după ce a ratat, la Sibiu, barajul de accedere în primul eșalon, fiind substituit de Teanu Popa. Și fiecare stagiune a însemnat un pas în sus: 2015 – promovarea la baraj, 2016 – locul 12 în Liga Națională (și menținerea pe prima scenă, la baraj), 2017 – locul 9, 2018 – poziția a treia, medalie națională, urmată de debutul fructuos în cupele europene; 2019 – o altă prezență în grupele EHF.

Echipa lui Tadici a reuşit surpriza în partida cu Dunărea Brăila, pe care a învins-o în ultimele 3 secunde, dar a pierdut celelalte trei jocuri, cu Gloria Bistriţa, CSM Bucureşti şi Măgura Cisnădie. În ultimul joc, cu Măgura Cisnădie, formaţia zălăuană s-a prezentat lamentabil şi a suferit cea mai severă înfrângere, la o diferenţă de 15 goluri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea