Rămâi conectat

Sport

În Liga a 3-a, Metalurgistul Cugir – Gloria Bistriţa-Năsăud 4-2 (1-2): Descătuşare la prima victorie sub Drăgana!

Ziarul Unirea

Publicat

în

În Liga a 3-a, Metalurgistul Cugir – Gloria Bistriţa-Năsăud 4-2 (1-2): Descătuşare la prima victorie sub Drăgana!

Metalurgistul Cugir a obţinut, sâmbătă după amiază, prima victorie de pe teren propriu din noua ediţie a Ligii a 3-a de fotbal. Cugirenii au depăşit cu 4-2 (1-2), după ce au remontat spectaculos, formaţia Gloria Bistriţa-Năsăud.

Au marcat: Şaucă (40), Cocan (55), Vitinha (66), P. Păcurar (90+4), respectiv Stoianof (15), Gal (45).

Cugirul a avut serios de furcă, pe „Arena Cugir”, cu Bistriţa, care a condus în două rânduri, după reuşitele lui Stoianof şi Gal, între care a venit primul gol al amfitrionilor, marcat de căpitanul Şaucă.

Repriza a doua a fost de vis pentru Metalurgistul. O „remontada” de poveste, cu Cocan, cu un rol decisiv şi în runda precedentă, la Alba Iulia, Vitinha şi P. Păcurar în prim-plan.

Victorie de ţinut minte, aşadar, cadoul perfect pentru antrenorul-jucător Lucian Itu, care a sârbătorit în 8 septembrie împlinirea vârstei de 43 de ani.

Golul de 3-2 a fost cel mai spectaculos al disputei de la Cugir. Portughezul Vitinha a creat faza, pe care a încheiat-o driblând ultimul apărător întâlnit în cale.

În ciuda apetitului ofensiv crescut (n.a. cel puţin 2 goluri marcate în toate cele 3 partide de campionat de până acum), cugirenii şi-au apropiat victoria acasă doar din a doua încercare, după 2-2, în runda inaugurală, cu Sănătatea Cluj.

Bistriţenii pierd cu 2-4 după ce au câştigat în etapa anterioară cu 4-2 pe stadionul „Jean Pădureanu”. Gloria a remontat atunci după ce a fost condusă cu 2-0 de Unirea Ungheni. Bistriţenii au înscris de 4 ori în ultimul sfert de oră. Golurile prin care s-a restabilit egalitatea au fost înscrise, ambele din penalty, de Pedro Vărărean, fost jucător al cugirenilor. Au punctat apoi, la fel ca în duelul de sâmbătă după amiază de la Cugir, dar în ordine inversată, Gal şi Stoianof.

Echipe:

Metalurgistul Cugir: R. Opric – Al. Rus, Vlădia, Şt. Radu, Vitinha, M. Boldea, Cocan, Şaucă /cpt., P. Păcurar, D. Nicula, M. Lupu; rezerve: Perjeriu, L. Contra, M. Neagu, L. Itu, Andriuc, I. Grozav, Şuteu, R. Voicu, S. Itu. Antrenor Lucian Itu – principal

Gloria Bistriţa-Năsăud: Oct. Ivan – Chirlejan, Vărărean, Gal, Dicu, Trifan, Nalaţi /cpt., Enescu, Joca, Curtuiuş, Stoianof; rezerve: Checicheş, A. Damian, Mitruscskak, Potra, Sulici, Runcan, Andrecuţ, Milandru, Meşter. Antrenor Dănuţ Matei – principal, Dorel Zăgrean – secund

Arbitri: Marius Nechita Chioran (Cluj-Napoca) – Ov. Timar, P. Irina (ambii din Oradea); observatori: I. Teodor (Tg. Mureş), M. Nădăşan (Ţaga – Cluj).

În etapa următoare, Metalurgistul Cugir va disputa derby-ul judeţean din deplasare cu CS Ocna Mureş, care se va juca sâmbătă 18 septembrie, de la ora 17.00, pe stadionul „Soda” din oraşul salin. La precedenta deplasare a fost tot un derby „de Alba”: 3-2, pe „Cetate”, cu Unirea Alba Iulia. Primul meci al cugirenilor în afara judeţului Alba este programat abia în runda a 6-a, în judeţul Mureş, cu Unirea Ungheni.

foto: Cosmin Groza
Lucian DĂRĂMUŞ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Ciclista Miruna Măda, originară din Alba, desemnată cel mai bun sportiv al județului Sibiu în 2023, la secțiunea sporturi olimpice!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ciclista Miruna Măda, originară din Alba, desemnată cel mai bun sportiv al județului Sibiu în 2023, la secțiunea sporturi olimpice, în cadrul Galei Sportului, eveniment organizat la Sala „Transilvania” și organizat de CJ Sibiu! Miruna Măda, sportiva originară din Alba, a fost desemnată, de curând, cel mai bun sportiv din județul Sibiu în anul 2023, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea