În Europa League: FC Botoşani – Spartaki Tskhinvali (Georgia) şi Astra Giurgiu – Inverness (Scoţia)

Paul Voicu - Primar 2020

Debutantă în competiţiile continentale, FC Botoșani va juca în primul tur din Europa League cu Spartaki Tskhinvali, formație care a terminat pe locul 4 în ultimul sezon al campionatului.FC Botosani Europa League 1

Cu un lot cotat la doar 2,83 milioane de euro, formația din Georgia nu are nume sonore în lot, însă are mulți jucători tineri.
Fondată în 1936, Tskhinvali a cîștigat campionatul URSS-ului în 1987. Chiar și așa, micuța echipă din Georgia a revenit în prim plan abia în 2013, cînd a promovat în prima ligă. Botosaniul va intalni in Turul 1 preliminar al Ligii Europa pe Tskhinvali (Georgia).
Meciurile au loc pe 2 si 9 iulie. Primul meci are loc la Botosani, iar dacă se va califica, echipa lui Leo Grozavu va întâlni pe Legia Varşovia, pe 16 şi 23 iulie. Tot în turul secund preliminar, Astra Giurgiu se va duela pentru calificare cu scoţienii de la Inverness (primul meci va fi în Scoţia, returul – la Giurgiu). Astra a primit ca adversar una dintre puţinele echipe calificate direct în turul II preliminar al Ligii Europa, echipă clasată pe locul al treilea în “ţara cimpoaielor”

ELIT

Mihail David - 2020

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...