Rămâi conectat

Sport

În Cehia, CSU Alba Iulia râvneşte al doilea trofeu CEWL

Dan HENEGAR

Publicat

în

Timp de două zile, în Cehia, la Nymburk, se desfăşoară Final Four-ul Ligii Europei Centrale, competiţie de baschet feminin al cărui trofeu este deţinut de CSU Alba Iulia. Echipa din Cetatea Marii Uniri încearcă să-şi apere distincţia cucerită anul trecut, în propria sală, din postura de debutantă. Gruparea albaiuliană va deschide Final Four-ul cu prima partidă din semifinală, sâmbătă, 7 martie, de la ora 16.00, cu Piestanske Cajky (Slovacia), iar dacă va învinge se va califica în finala mare programată duminică, 8 martie, unde va întâlni învingătoarea dintre ICIM Arad şi gazdele de la Basketball Nymburk. “Cu siguranţă ne dorim să câştigăm pentru al doilea an consecutiv acest trofeu, dar abordăm competiţia cu precauţie. Spre comparaţie cu anul trecut, avem o echipă total diferită, dar sperăm să jucăm finala”, a apreciat antrenorul Miroslav Popov, ce are 12 victorii europene la rând. “Oponentul din semifinală reprezintă o echipă periculoasă, în creştere comparativ cu anul trecut. Oboseala deplasării (n.r. – peste 1000 de kilometri parcurşi cu microbuzul, în jur de 14 ore pe drum) înseamnă un dezavantaj în ceea ce ne priveşte, dar sperăm să depăşim acest impediment. Ne dorim să jucăm finala şi probabil vom întâlni ICIM Arad. Raportat la ultimul meci direct, cu vicecampioana, acum altfel stau datele problemei, întrucât jucăm pe teren neutru”, a precizat Popov, ce are întregul lot valid (mici probleme de sănătate acuză Jessica Kuster). În finala CEWL din sezonul precedent, CSU Alba a învins ICIM Arad, cu scorul 69-59, iar în ultima confruntare, “galben-albastrele” s-au impus cu scorul 78-65 (în 26 februarie), adjudecându-şi poziţia a treia la finele sezonului regulat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Blănaru, prima achiziție a CSM Unirea Alba Iulia pentru atacarea promovării în Liga 2 | Atacant experimentat pentru Alexandru Pelici!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Experimentatul atacant Ștefan Blănaru (35 de ani) este prima achiziție anunțată de divizionara terță CSM Unirea Alba Iulia în vederea atacării promovării în Liga 2, în ediția viitoare. Vârful de atac originar din Moldova Nouă va lucra iarăși cu antrenorul Alexandru Pelici, cu care a mai colaborat la Hermannstadt și CS Mioveni. Ultima dată la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea