În acest an, bugetul Sebeşului este mai mare cu 3.000 lei faţă de 2011

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

    Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului local Sebeş, din data de 31 ianuarie, se află aprobarea bugetul municipiului, pentru anul 2012, cifrat la 48.446,5 mii lei. În acest an, fondurile destinate investiţiilor din municipiul Sebeş reprezintă 21.281,75 mii lei, din care 12.223,23 mii lei sunt  împrumuturi, iar restul sumei provine de la bugetul local. Primarul municipiului Sebeş, Mugurel Sârbu, a precizat că în privinţa bugetului din acest an, veniturile sunt mai mari faţă de 2011 cu aproape 3.000 lei. Dintre sectoarele în care sunt direcţionate investiţiile amintim: învăţământ, cultură, drumuri, sistemul edilitar etc. (A.D.T.)

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

3 Comentarii

Pavel R 30 ianuarie 2012 at 9:15

Si care e noutatea?Nu se stie ca are o firmasi este unic actionar la ea(desi legea interzice asta)?Nu se stia ca isi rezolva intai afacerile personale din biroul primariei si mai apoi pe cele ale orasului?Daca te duci la el cu o probleme stai mult si bine la usa ca-i madam Sarbu in audienta cu hartiile la semnat.Cine il mai voteaza pe asta inca odata e ori prost, ori pricepe greu…Si-a umplut sacul oricum, de i-ar lovi aviara gainile…

Claudiu 30 ianuarie 2012 at 10:26

Primarul Sârbu a fost prins cu mâna în sac, adică semnând acte comerciale şi având întâlniri de afaceri în timp ce îndeplinea funcţia publică de primar, ceea ce contravine flagrant Legii nr. 161/2003, care la articolul 87 art. 1 spune explicit:că „funcţia de primar este incompatibilă cu (…) g) calitate de comerciant persoană fizică”. Rămâne însă de văzut dacă Prefectura Alba va constata incompatibilităţile şi va dispune la încetarea mandatului de primar al Sebeşului pentru Mugurel Sârbu. Spre o banală comparaţie, primarul PSD din urmă cu vreo 3 ani semnase un banal proces verbal, în timp ce primarul PD-L Sârbu a semnat şi ştampilat în numele propriei sale firme inclusiv contracte de comodat şi propuneri financiare.

Primarul afacerist…

În plângerea înregistrată la Primăria Sebeş sub numărul 23999/20.08.2010, pe care am reuşit să o obţinem şi noi pe surse, se arată faptul că „primarul Mugurel Sârbu şi soţia sa Rodica Sârbu au înfiinţat şi au devenit asociaţi ai SC Triticum Sebeş Agrofuraje SRL”. De altfel, după cum reiese dintr-un document oficial eliberat de Oficiul Registrului Comerţului Alba, firma îl are ca asociat unic pe primarul Sârbu, iar pe soţia acestuia ca administrator, prin împuternicirea semnată şi ştampilată de primarul Sârbu.
Doar că deşi este un evident conflict de interese şi în cazul „primăriţei” Sârbu, aceasta este administrator şi director comercial şi la firma SC Triticum Sebeş SRL, o firmă mult mai veche care operează pe piaţa naţională din 2007 şi care are acelaşi domeniu de activitate conform ORC Alba. Mai mult, din această calitate a sa, a încheiat cu firma soţului său un contract de comodat prin care îi dă gratis pe perioadă nedeterminată o încăpere în sediul firmei la care aceasta este acţionar doar 50%, în condiţiile în care firma soţului său există deocamdată doar în acte, ea neavând un sediu, o clădire proprie. Contractul respectiv este înregistrat sub numărul 1/14.04.2009, fiind semnat în nume personal chiar de asociatul unic Mugurel Liviu Sârbu, care la acel moment era, evident, şi primarul în funcţie al Municipiului Sebeş. Adică exact incompatibilitatea la care face referire Legea 161/2003 şi care dacă ar fi aplicată ar putea să îl lase pe Mugurel Sârbu fără fotoliul de primar.

Ce spune legea

Cert este că angajaţii Primăriei Sebeş au fost luaţi oarecum prin surprindere, aceştia neavând cunoştinţă despre aceste fapte pentru că, din câte se pare, calitatea de asociat unic la o societate comercială cu răspundere limitată nu fusese trecută în declaraţia de interese a edilului Sârbu. Conform art. 91, alin. 4 al Legii 161/2003, secretarul Municipiului Sebeş ar trebui să sesizeze Instituţia Prefectului cu privire la această incompatibilitate, urmând ca prefectul judeţului să emită un ordin de suspendare al primarului, care ulterior ar putea fi atacat în instanţa de contencios administrativ competentă.

gainarel bosniacu 30 ianuarie 2012 at 20:54

Rusinica,rusinica ,galbenele…

Comentariile sunt oprite