Rămâi conectat

Economie

În 2018 dobânda de la BNR poate urca la 2,5%-3%. Cursul va oscila între 4,6-4,75 lei/euro

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cei mai mulţi analişti anticipează că dobânda-cheie se va majorara cu un punct procentual, de la minimul istoric de 1,75%, unde staţionează din primăvara anului 2015. Estimările economiştilor indică o dobândă-cheie în intervalul 2,5%-3% la sfârşitul anului 2018.

Aşteptările de creştere a inflaţiei peste estimări şi amplificarea aversiunii investitorilor faţă de România din cauza incertitudinilor crescute privind politicile guverna­mentale şi majorarea deficitelor ar putea determina BNR să înăsprească politica monetară în acest an într-un ritm mai rapid decât aşteptările, după cum anticipează unii analişti. Însă, deciziile BNR vor fi corelate, cel mai probabil, şi cu politica Băncii Centrale Europene (BCE) şi cu măsurile adoptate de alte bănci centrale din regiune.

BNR anticipa încă de anul trecut un puseu al inflaţiei la începutul lui 2017, care poate să fie temporar, iar guvernatorul BNR Mugur Isărescu a dat de înţeles că BNR nu va avea intervenţii care să ducă la „bruscarea economiei“, prin majorarea dobânzii-cheie, dacă este vorba doar de o creştere conjuncturală a preţurilor de consum. Dar, a susţinut că dacă este vorba despre o tendinţă de creştere a inflaţiei care tinde să dureze, banca centrală „va reacţiona“.

Sursa: zf.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se pregăteşte să lanseze o nouă măsură de finanţare cu fonduri europene pentru fermierii care vor să-şi cumpere utilaje noi. Sprijinul urmează să fie de maximum 400.000 de euro/fermă. Potrivit declaraţiei secretarului de stat în MADR, Sorin Moise, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea