În 16-imile de finală ale Cupei României, Unirea Alba Iulia poate întâlni FCSB sau… Bucovina Rădăuți! „Alb-negrii” își află mâine adversarul

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Ajunsă după 9 ani în „16”-imile de finală ale Cupei României, Unirea Alba Iulia poate întâlni adversari de calibru precum FCSB, CFR Cluj sau Dinamo, dar și oponenți necunoscuți, nume precum Bucovina Rădăuți sau Sporting Liești! Tragerea la sorți este prevăzută marți, la ora 17.00, la Casa Fotbalului.

Asta întrucât „alb-negrii” au fost repartizați în Urna B, în Urna A (a capilor de serie) fiind echipele care anul trecut au ajuns în optimile competiției „KO” ce nu se pot întâlni între ele. Astfel, Unirea Alba Iulia poate întâlni o echipă de top, dar și adversari mai puțin titrați. Unirea Alba Iulia are șansa să evolueze pe teren propriu, fiind echipă din categorie inferioară, însă totul depinde de numele adversarului și interesul televiziunilor. În cazul în care ar fi vorba de un meci în nocturnă, în discuție fiind, în acest caz, Stadionul „Minaur” din Zlatna.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Conform informațiilor furnizate de Federația Română de Fotbal, Casa Fotbalului găzduiește marți, 18 septembrie, de la ora 17:00, tragerea la sorți a șaisprezecimilor Cupei României, ediția 2018-2019.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Până acum se cunosc 31 din cele 32 de echipe care se vor afla în urne, 17 câștigătoare din faza a IV-a națională, respectiv 14 echipe din Liga 1. Formația care va completa tabloul din ”șaisprezecimi” se va decide în urma duelului din 18 septembrie, dintre CSM Flacăra Moreni și Chindia Târgoviște, partidă programată la ora 15:00.

Cele două urne pentru tragerea la sorți sunt următoarele:

URNA A – echipele care au ajuns în optimile Cupei României din sezonul precedent

SC FC FCSB SA, U Craiova 1948 Club Sportiv SA, AFC Astra Giurgiu, CS Gaz Metan Mediaș, Viitorul Constanța,  SC Dinamo 1948 SA, AFC Botoșani, CSM Politehnica Iași, AFC Hermannstadt, CS Mioveni, Universitatea Cluj

URNA B – celelalte echipe care s-au calificat în faza şaisprezecimilor de finală

FC CFR 1907 Cluj SA
ACS Sepsi OSK Sf. Gheorghe
AFC Dunărea 2005 Călărași
CS Concordia Chiajna
SC FC Voluntari SA
ACS FC Academica Cliceni
CS Sportul Snagov SA
AFC UTA Arad
ACS Energeticianul
ASU Poli Timișoara
CS Luceafărul Oradea
ACS Dacia Unirea Brăila
AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele
AFK Csikszereda Miercurea Ciuc
AFC Unirea 1924
CSM Bucovina Rădăuți
CS Sporting Liești
AFC Progresul 1944 Spartac
Fotbal Club Rapid
CSM Slatina

În cazul calificării în „16”-imi, Chindia Târgoviște va fi repartizată în urna A. Dacă Flacăra Moreni se va impune în meciul rămas de disputat, atunci va completa urna B.

La tragerea la sorți se grupează echipele din urna A cu echipe din urna B și, în continuare, echipele rămase în urna B vor fi grupate între ele.

Pentru jocurile din optimi, sferturi de finală şi semifinale echipele calificate vor fi repartizate în aceleaşi urne valorice ca şi în cadrul şaisprezecimilor, cu excepția prevederilor art.30, alin.5.1 din ROAF, tragerea la sorţi urmând să se efectueze în mod similar.

Jocurile din şaisprezecimile, optimile şi sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

Dan HENEGAR

Must de Jidvei