Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Împotriva tradiţiei pe Crişuri

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mâine de la ora 11.00 (în direct pe DigiSport 2), „alb-negrii” vor susţine întâiul joc extern al stagiunii, cu FC Bihor, grupare ce a câştigat ultimele 5 dueluri directe la Oradea. Amfitrionii, ce au promovat în Liga 1, dar n-au luat licenţa au început prost sezonul (eşec la Timişoara şi în Cupa României, cu Sănătatea Cluj) şi visează la o nouă campanie de accedere în primul eşalon. „Întâlnim o formaţie puternică, întărită şi cu Sfârlea, un jucător experimentat. Dacă ne vom păstra dăruirea şi concentrarea din partida precedentă putem să venim cu puncte”, a spus antrenorul Stelian Gherman. „Ne vom duela cu o grupare care se va bate la locurile promovabile, ne aşteaptă un duel «de care pe care». Cine va fi mai motivat la ora jocului îşi va apropia victoria”, a specificat mijlocaşul Alex Pleniceanu.
lAlte tratative pentru Nicuşor Stanciu la FC Vaslui
Impresarul Florin Manea a discutat ieri cu oficialii unirişti pe tema plecării lui Nicuşor Stanciu, viitoarea destinaţie fiind după toate probabilităţile FC Vaslui, şefii dându-şi „OK”-ul în acest sens, după ce la un moment dat preferau Astra Ploieşti. Mutarea poate deveni posibilă la începutul săptămânii viitoare, când fotbalistul urmează să semneze, destinaţia fiind cea dorită de talentatul jucător, ce va evolua totuşi şi în disputa de la Oradea. „Din câte ştiu în linii mari s-au lămurit aspectele. Urmează să se mai definitiveze anumite detalii”, a precizat jucătorul în vârstă de 18 ani, dorit asiduu de Porumboiu. FC Unirea solicită o sumă de minimum 220.000 euro, mutare ce ar duce la depăşirea crizei financiare, dar moldovenii pot să-l achiziţioneze abia după 10 septembrie, din postura de jucător liber, caz în care ardelenii nu vor mai beneficia de procente ulterioare. „S-a stabilit o clauză de reziliere, eu trebuie să negociez cu cluburile interesate. Marţi urmează să mai port o nouă rundă de tratative”, a admis Florin Manea.
lMeci special pentru Selagea
Confruntarea cu albaiulienii este una deosebită pentru mijlocaşul Ciprian Selagea (21 de ani). „Este o situaţie mai aparte având în vedere faptul că voi evolua împotriva echipei unde m-am format. Am prieteni la Alba Iulia, dar sunt profesionist şi vreau să-mi fac cât mai bine treaba pentru FC Bihor. Sper să ne revenim începând cu partida de sâmbătă cu Unirea. Va fi un meci greu pentru că Unirea va veni mobilizată”, spune Selagea. Mijlocaşul consideră că principalul pericol din lotul pregătit de Stelian Gherman este Nicolae Stanciu, internaţionalul de juniori. „Nu trebuie să-l lăsăm să joace”, a mai afirmat albaiulianul. Nici pentru această rundă nu s-a reuşit rezolvarea situaţiilor lui G. Petcuţ şi C. Cornea, singurul legitimat ieri fiind Pecarov, care va lipsi din motive medicale, la fel ca şi I. Grozav.
Echipa probabilă: Pascal – Bălu, Potopea, Bumbac, Al. Giurgiu – Cl. Oara, Ciofu, Pleniceanu, Sg. Costea – S. Mureşan, N. Stanciu lArbitri E. Constantinescu (Craiova), S. Slabu, D. Ilieş (Braşov), rezervă V. Demian (Zalău); observatori M. Ciglenean (Cluj Napoca), F. Domide (Arad).
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea