Rămâi conectat

Cultură Educație

Ieronim Crişan cere demisia doamnei Carmen Maria Morariu de la OJPDRP Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Subsemnatul Crişan Ieronim, domiciliat în comuna Lopadea Nouă, sat Băgău nr. 43, judeţul Alba, declar cu referire la articolul „Vânzarea de animale fără documente a făcut neeligibil proiectul” (vineri 18 februarie 2011, pag. 5).

Referitor la dna Carmen Maria Morariu, care face afirmaţii nefondante, neadevărate la proiectul Măsura 112 privind pe Crişan Aurelia Camelia, arăt că cele publicate nu sunt adevărate şi că la data de 2.02.2011, când am depus completare la cele solicitate, acel domn Napău nu mi-a spus să depun şi copii ale formularelor de mişcare. În data de 28.01.2011, cu ocazia controlului acel Napău, fiind nervos, cred că era şi băut, mi-a zis că nu ai animalele, te-am terminat. I-am spus lui Napău că am formulare de mişcare pentru animalele lipsă dar zicea că nu sunt valabile, trebuie efectivul existent, cât am declarat la proiect.

Doamna Morariu precizează în articolul ziarului „Unirea” că mişcările de animale cauzate de motive de necesitate (boli, mortalităţi, accidente, vânzări) dovedite cu documente justificative sunt luate în calcul la realizarea verificării experţilor APDRP cu obligativitatea de a fi întocmite pentru întreaga exploataţie şi respectarea planului de afaceri. Deşi acest domn Napău şi doamna Morariu nu mi-a luat în calcul formularele de mişcare pe care le descriu mai jos.

Elit - Gustul Desăvârșit

1. Formular de mişcare, seria C nr. 2911473 din 6.11.2010, animal crotaliat RO012 000020519 SC Mercado SRL

2. Formular de mişcare Seria C nr. 2911472 animal crotaliat RO017000020524 ieşit 6.11. 2010 SC Mercado SRL

3. Formular de mişcare seria C nr. 2911458 animal crotaliat RO 016001035891 ieşit la 13.10.2010. Czeczi Karoly, loc Panic jud Sălaj

4. Formular de mişcare Seria C nr. 2911516 animal crotaliat 013001004540 SC Mercado SRL ieşire 26.01.2011

5. Formular de mişcare seria C nr. 2276875 animal crotaliat RO018001004644 SC Real Friuli, com Pâncota jud Arad, 16.08.2010

6. RO 018001017530 sacrificat consum propriu 20.10.2010

7. RO 00120001017529 (Metiş) consum propriu sacrificat 20.12.2010.

Menţionez că formularele de mişcare au fost eliberate de medicul veterinar când a fost vândut sau dus la abator care avea obligaţia de a face menţiunea în baza de date.

Referitor la suine arăt că au fost sacrificaţi din necesitate doi porci, restul sunt în exploataţie. Mai precizez că în data de 31.01.2011 când mă aflam la OJPDRP Alba a venit Napău la mine şi mi-a spus căci cu data de 27.01.2011, să îmi retrag proiectul să nu apară după data de 28.01.2011, fiind declarat neeligibil nu îl mai pot depune un an.

Doamna Morariu, eligibilitatea proiectelor se face după criterii politice. Vreau să vă aduc la cunoştinţă că nu mă voi da bătut şi voi folosi toate pârghiile pentru a se face dreptate, deci ai 31 capete bovine şi nu eşti eligibil, bine că sunt cei cu 10 porci eligibili. Vreau să vă reamintesc prin intermediul presei că cei care au depus proiectul odată cu fiica mea au venit la control în octombrie, noiembrie 2010, la mine cred că s-au terminat banii din visteria PDL. Deci din 471 cereri de finanţare depuse pe Măsura 112 un număr de 20 proiecte au fost declarate neeligibile, sigur nu sunt cele de la PDL neeligibile dar proiectul fiicei dumneavoastră nu a fost neeligibil, doamna Morariu, eu v-aş propune să demisionaţi din funcţia de director adjunct al OJPDRP Alba şi să vă găsească PDL alt serviciu unde sunteţi competentă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Ziarul Unirea

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Luni, 24 ianuarie 2022, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba propune publicului un program dedicat Unirii Principatelor Române, care poate fi urmărit online, pe pagina de socializare a instituției, începând cu ora 09.00.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Pornind de la simbolistica evenimentului rămas în istorie și sub numele de Mica Unire, documentat în colecțiile bibliotecii de Ana Maria Pienar, bibliograful instituției, echipa bibliotecii a pregătit diverse momente și materiale, care vor fi postate pe tot parcursul zilei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Recomandări de carte pentru copii și adulți, expoziții tematice, lecturi și prezentări video, informații inedite despre evenimentul care a contribuit la realizarea statului național unitar român, dar și incursiuni în memoria culturală a românilor, oferite de prof. Daniela Floroian, prin intermediul unor tablouri și fotografii celebre ce ilustrează atât portul popular la 24 ianuarie 1859, cât și hora la români, Hora Unirii, toate se regăsesc în programul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Dincolo de oferta online, vă așteptăm să ne treceți pragul și să descoperiți numeroasele titluri dedicate primului domnitor al Principatelor Unite, volume în care puteți găsi atât corespondențe, acte, scrisori și documente, cât și legende și mărturii despre Alexandru Ioan Cuza și Mica Unire.

Activitățile sunt organizate de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și se derulează în cadrul proiectului 4.7 Zile Speciale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Ziarul Unirea

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Un episod special al seriei permanente „Istoria României într-un obiect”, dedicat uneia dintre cele mai cunoscute lucrări de artă asociate acestui important moment istoric, „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, va fi lansat la ICR New York pe 24 ianuarie.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Luni, începând cu ora 21.00, ora României, pe canalele de social media ale Institutului (Facebook, Instagram, YouTube) va avea loc premiera mini-documentarului „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, care va explica publicului american circumstanţele unirii Moldovei şi Ţării Româneşti pornind de la viziunea plastică a unuia dintre întemeietorii picturii româneşti moderne.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul este realizat în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti (MNIR), textul şi prezentarea video aparţinându-i specialistei MNIR, dr. Cristina Păiuşan-Nuică. Conceptul filmului este semnat de Bogdan Opreanu.

Tabloul „Proclamarea Unirii Principatelor” surprinde momentul în care, la Bucureşti, în sala Adunării Elective, Alexandru Ioan Cuza este ales domn al Ţării Româneşti după ce, în prealabil, avusese loc alegerea sa în fruntea Moldovei. Potrivit Cristinei Păiuşan-Nuică, „Proclamarea Unirii Principatelor, capodoperă din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României şi simbol al naţiunii române, poate fi asemănat, ca importanţă istorică şi tehnică de a surprinde tensiunea momentului, cu lucrarea lui John Trumbull Declaration of Independence, păstrată în rotonda Capitoliului, tablou-simbol al naţiunii americane”.

Una dintre seriile cel mai bine primite ale programului nostru, „The History of Romania in One Object”/ „Istoria României într-un obiect” a fost lansată în luna mai a anului 2020 şi derulată în parteneriat cu câteva mari muzee româneşti: Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, Muzeul de Istorie a Moldovei din Iaşi, Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa.

Prin intermediul acestui proiect au fost prezentate până acum nu mai puţin 38 de exponate, artefacte şi vestigii reprezentative pentru istoria ţării noastre.

sursa: news.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Oficialii de la Ministerul Educației au publicat programa pentru examenul de Bacalaureat din acest an.

Citește și: CALENDAR BACALAUREAT 2022: Programul probelor pentru sesiunile din VARĂ și din TOAMNĂ

Reprezentanții Ministerului Educației au publicat noile programe pentru examenul de Bacalaureat 2022, care sunt, în mare măsură cele ce au fost aprobate prin ordinul de ministru nr. 3.237 din 2021.

Din fiecare disciplină pentru examen, care se învață în anul terminal, ministerul a eliminat anumite conținuturi, dar diferențele sunt mici față de acum doi ani, când a fost tăiată toată materia din semestrul al II-lea.

Elit - Gustul Desăvârșit

CLICK AICI PENTRU PROGRAMA LA MATEMATICĂ LA BACALAUREATUL 2022

Citește și: ADMITERE la colegiile militare 2022: CALENDARUL probelor birourile de RECRUTARE. La Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, 120 de posturi sunt scoase la CONCURS

Pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Perioada de înscriere pentru sesiunea de vară începe din 23 mai. În perioada 20-23 iunie sunt probele scrise, iar afișarea primelor rezultate va avea loc pe 27 iunie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea