Rămâi conectat

Actualitate

Idei de ouă roșii pentru masa de Paște. Vedetele anului, ouăle cu mesaje și flori

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Idei de ouă roșii pentru masa de Paște. Vedetele anului, ouăle cu mesaje și flori.

Ouăle cu mesaj și flori, sunt vedete anului 2019. Sărbătoarea Paștelui nu e completă fără tradiționalele ouă roșii sau colorate. Și anul acesta sunt noutăți la îndemâna tuturor, pe lângă tradiționalele ouă vopsite în foi de ceapă.

Citește și: MESAJE de PASTE • URARI de PASTE • FELICITARI de PASTE

Având în vedere că ouăle vor fi piesa de rezistență pe masa de Paște, trebuie să acordăm o atenție deosebită decorării lor.

Dacă în fiecare an până acum le-ai vopsit simplu în roșu, ar fi timpul să faci o schimbare. Primăvara ar trebui să te inspire să alegi culori pastelate și modele inedite. Toți musafirii tăi invitați la masa de Paște vor fi surprinși de skill-urile și creativitatea ta.

Iată câteva idei pe care le poți utiliza anul acesta de Paște.  Însă, înainte de a începe treaba, îți recomandăm să exersezi pe 1-2 ouă, pentru a te asigura că vor ieși bine.

Masa de Paște – Ouă cu dantelă

Decorarea ouălor cu dantelă e o idee simplă, practică și de impact. Ai nevoie de o panglică de dantelă, nu foarte lată, pe care o găsești în mercerii sau în magazinele cu decorațiuni pentru casă. Îți mai trebuie puțin adeziv, din cel non-toxic pentru uzul copiilor, pe care îl găsești în librării. Tot ceea ce ai de făcut este să ungi oul cu puțin adeziv, să lipești dantela, apoi să adaugi o fundiță din rafie. Poți folosi orice culoare de dantelă pe care să o aplici peste ouăle vopsite și uscate.

Masa de Paște – Ouă cu etamină

Dacă simți că ai suficientă răbdare și simț creativ, atunci merită să încerci. Probabil nu le vei putea face ca pe cele din Bucovina (celebrele ouă încondeiate), dar vei avea unele personalizate, cu un farmec aparte. Tot ce trebuie să faci este să alegi vopsea cu apa, non-toxică, și câteva pensule bune. Mai departe ai nevoie de puțin timp și un pic de răbdare. Cele mai bune desene pe ouă sunt florile și le poți face simplu, stilizat din vârful pensulei. Nu trebuie să fii specialist în artă plastică!

Masa de Paște – Ouă cu mesaj

După ce vopsești ouăle în ce culori dorești, poți scrie diverse mesaje pe acestea fie cu litere din vinilin, fie cu ajutorul unui marker sau a unui filneliner negru.

Masa de Paște – Ouă cu flori

Ouăle de Paște frumos pictate vor arătate si mai bine dacă dorești să le aduci un strop de naturalețe și parfum. Ce zici dacă după ce vopsești ouăle și le usuci lipești boboci de floare, flori mici sau frunze? Astfel, ouăle de pe masa de Paște vor deveni opere de artă.

Sursă foto: pinterest.com, pexels.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea