Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Heliportul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba va fi inaugurat până la începutul lunii august

Dragoş Suciu

Publicat

în

În cadrul unei conferinţe de presă a Spitalului Judeţean Alba, reprezentanţii instituţiei şi preşedintele CJ, Ion Dumitrel au readus în discuţie deschiderea heliportului care va fi în luna august, în curtea Liceului Militar din Alba Iulia. Consiliul Judeţean Alba investeşte suma de 192. 918 lei pentru construirea unui aeroport pentru uzul elicopterelor medicale.

Amintim faptul că pentru realizarea acestui proiect Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba a încheiat un parteneriat cu Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, care va asigura terenul pentru acest obiectiv.

„Practic heliportul va fi amplasat pe baza sportivă a Colegiul Militar Liceal Mihai Viteazul, care se află în imediata vecinătate a Spitalului. În acest parteneriat instituția de învățământ asigură terenul iar instituția sanitară fondurile necesare pentru investiție”, a explicat Diana Mârza, directorul economic al Spitalului Județean de Urgență Alba.

Aeroportul pentru uzul elicopterelor medicale este o dotare de care Spitalul Județean de Urgență Alba are nevoie pentru obținerea unui punctaj cât mai mare la certificarea ISO pentru spitalul din Alba Iulia.

„De la momentul încheierii procedurii de atribuire a acestui contract, în data de 15 iunie, termenul de execuție al lucrării, care presupune și realizarea reparațiilor curente și a căilor de acces spre heliport, va fi de 30 de zile.  Deci, până la începutul lunii august dorim să putem inaugura și acest obiectiv care este deosebit de important pentru Spitalul din Alba Iulia”, a mai spus Diana Mârza.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea