Rămâi conectat

Cultură Educație

Halloween – o sărbătoare controversată

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Aş dori să atrag atenţia asupra unui eveniment contrastant care captează viaţa copiilor, părinţilor şi bunicilor din România în data de 31 octombrie. Este vorba de sărbătoarea Haloween-ului, o sărbătoare occidentală care nu este specifică ţării noastre şi pe care noi românii am luat-o din zbor sub formă de divertisment, dar care este o veritabilă invocare a forţelor răului pe pământ. Ea este de origine celtică şi se spune că în noaptea de 31 octombrie spiritele celor care au murit în ultimul an se întorc pe pământ în căutarea unor corpuri vii pe care să le posede.
Americanii au luat această sărbătoare de la celţi şi au ridicat-o în valoare chiar mai sus decât Crăciunul şi fac o grămadă de bani pe lucrurile vândute în această perioadă. Care sunt aceste lucruri? Oameni şi copii deghizaţi cu măşi hidoase care împânzesc străzile oraşelor cu simboluri mai mult sau mai puţin demonice. Este specific şi dovleacul cioplit tot cu chipuri groteşti şi copii care bat la uşa unor oameni necunoscuţi pentru a li se da dulciuri. Din păcate am luat această sărbătoare de la americani ca şi alte branduri negative, ca şi McDonald, Malborro şi Coca Cola. Astăzi, în România anului 2010 se promovează această sărbătoare la grădiniţă, la şcoală, la radio, la televizor, iar profesorii, de engleză în special, fără să ştie sau să se gândească că vor forma gustul pentru violenţă pentru macabru, pentru sadism al copiilor, perpetuează acest lucru. Copiii nu au suficiente mecanisme psihice pentru a se apăra de această agresiune a răului. Copiii nu fac distincţie între real şi imaginar şi întodeauna se găseşte câte un copil extaziat de mătura lui Harry Potter sau de costumul lui Superman care să se arunce în gol crezând că pot zbura şi se termină totul cu o tragedie. Cu toate că vedem cu ochii noştri că gradul de agresivitate al copiilor noştri creşte, atât în şcoli cât şi în afara lor indirect prin această sărbătoare creştem acest grad de agresivitate.
Unde sunt basmele lui Ispirescu, unde sunt personajele lui, le-am aruncat la groapa de gunoi a istoriei contemporane odată cu această globalizare forţată a lumii.
A fi sau a nu fi o sărbătoare pentru copiii români – Halloween-ul numai dumneavoastră puteţi hotărî, stimaţi copii, părinţi şi bunici.
Dr. Mircea FRENŢIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Elevul fruntaș Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, premiul I la un concurs de literatură și arte vizuale dedicat poetului Lucian Blaga

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevul fruntaș Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, premiul I la un concurs de literatură și arte vizuale dedicat poetului Lucian Blaga Elevul fruntaș Daniel Cârnaț s-a remarcat din nou în cadrul activităților culturale datorită Premiului I obținut la etapa județeană și apoi la cea națională a Concursului de literatură și arte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea