Rămâi conectat

Sport

Grupă facilă pentru România la CE Under 19

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

România a fost cap de serie la tragerea la sorţi pentru Campionatul European Under 19. Competiţia este organizată de FRF, iar meciurile vor avea loc între 20 iulie şi 1 august, pe terenurile din Chiajna, Berceni, Mogoşoaia şi Buftea. România va juca partida de debut la Chiajna, pe 20 iulie, meciurile din faza grupelor se vor desfăşura în 20 iulie, 23 iulie şi 26 iulie, semifinalele se vor disputa vineri, 29 iulie, iar finala se joacă luni, 1 august. Grupele Campionatului European Under 19 sunt: *GRUPA A: ROMÂNIA, Cehia, Grecia, Irlanda; *GRUPA B: Serbia, Turcia, Spania, Belgia. România a evitat adversari grei în prima fază a întrecerii, de genul Spania sau Serbia, dar totuşi dă piept cu formaţii care au ajuns la turneul final în dauna unor echipe ca Olanda, Italia sau Franţa. În efectivul „tricolorilor mici” pregătiţi de Lucian Burchel se regăsesc doi echipieri ai Unirii Alba Iulia, apărătorul Alexandru Giurgiu şi mijlocaşul Nicuşor Stanciu, alături de alţi jucători ce au cochetat cu formaţia din Cetatea Marii Uniri, fundaşul albaiulian Florin Ilie (FC II Timişoara, pierdut gratis de şefii „alb-negrilor”) şi atacantul Sergiu Buş (CFR Cluj).
l”Vrem să luăm medalie”, afirmă uniriştii
Al. Giurgiu şi N. Stanciu se vor prezenta de duminică la lotul naţional, prima săptămână fiind petrecută la Techirghiol, urmată de un cantonament prelungit la Mogoşoaia. „Cu siguranţă este o tragere la sorţi favorabilă pentru noi, dar încă nu cunoaştem pe deplin valoarea adversarilor. Ţinând cont că suntem gazdele turneului final şi am avut acest noroc la stabilirea ţintarului, ne dorim să luăm o medalie”, a declarat Alexandru Giurgiu (va împlini 19 ani în 25 septembrie), ce a înscris 3 goluri în stagiunea anterioară, acesta concurând la lot cu campionul de pe malul Dunării, Murgoci (Oţelul Galaţi). „Mai bine nu cred că se putea, avem parte de cele mai slab cotate formaţii”, a afirmat Nicuşor Stanciu, care în dimineaţa respectivă a intuit două dintre numele oponenţilor (Irlanda şi Grecia). Decarul reprezentativei juvenile şi a Unirii Alba Iulia susţine că România poate face o figură frumoasă la Campionatul European. „Fără îndoială că ne dorim să ieşim din grupă şi să accedem în semifinale. E un prilej potrivit pentru fiecare de a juca foarte bine şi să-şi suplimenteze cota în perspectiva unui eventual transfer”, a precizat Stanciu (a aniversat 18 ani în 7 mai), cu două reuşite la activ în eşalonul secund în campionatul încheiat.
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Atomic Blaj, debut la minibaschet masculin cu rezultate de apreciat la Festivalul Regional, prima participare oficială

Dan HENEGAR

Publicat

în

Echipa Atomic Blaj a avut parte de un debut pozitiv la nivelul baschetului competițional juvenil. Echipa din „Mica Romă” a participat la prima ediție a Festivalului Regional de minibaschet, la Brașov, în „Zeiden Arena”. În fapt a fost prima participare oficială a unei echipe din Blaj la o competiție organizată de Federația Română de Baschet. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea