Rămâi conectat

Sport

Gala Sportului Județean 2020 va fi organizată în condiții speciale, din cauza pandemiei de coronavirus

Dan HENEGAR

Publicat

în

Din cauza pandemiei de coronavirus, cel mai important eveniment al finalului de an, Gala Sportului Județean, se va organiza în condiții speciale. Devenită o tradiție a lunii decembrie, Gala Sportului Județean va avea de suferit în 2020, dar totuși se va desfășura, într-o formă atipică.

Cu toate că s-au împuținat concursurile naționale și internaționale, calendarul competițional fiind dat peste cap, organizatorii caută soluții pentru a-i premia și în acest an pe performerii județului, acești veritabili ambasadori ai Albei. În continuare Consiliul Județean va asigura partea financiară a acțiunii de bilanț, cuantumul premiilor cifrându-se la peste 80.000 de lei, iar DJTS Alba a început să centralizeze rezultatele sportive, termenul de trimitere fiind 6 decembrie, de Sf. Nicolae.

Menționăm că în 2019 cea mai bună echipă a județului a fost Volei Alba Blaj, iar la individual Laura Alexia Bogdan (judo) – sporturi olimpice – și Alexandru Catarambă (powerlifting) – sporturi neolimpice -, ambii legitimați la CS Unirea Alba Iulia, au fost desemnați sportivii anului, tot clubul din Cetatea Marii Uniri oferind și cei mai buni antrenori, Gabriel Avram (atletism) și Ovidiu Pănzan (powerlifting, Zamolxis Alba Iulia/ CS Unirea).

Un an 2020 în care Alba spera să se bucure de o nouă prezență în arena olimpică, va avea Gala Sportului Județean, totuși, undeva pe mijlocul acestei luni, în 17 sau 18 decembrie.

Chiar dacă trăim vremuri grele, vrem să-i premiem pe sportivii și antrenorii care ne reprezintă cu cinste în țară și peste hotare. Încă nu știm exact cum vom proceda, dar cu siguranță vom apela la varianta online. Premiile le vom achita prin virament bancar și, probabil, pe cei mai buni sportivi, pe ramuri de sport, îi vom recompensa, într-un cadru restrâns, bineînțeles, cu respectarea măsurilor sanitare în vigoare”, a precizat Marius Anghel, implicat an de an, din partea Consiliului Județean Alba, în organizarea și desfășurarea Galei Sportului.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – Știința Bacău 3-0, în Divizia A1, cu Daria Ocenic titulară în ultimul set

Dan HENEGAR

Publicat

în

La a 3-a partidă consecutivă disputată în „Alba Blaj” Arena, Volei Alba Blaj a învins Știința Bacău, scor 3-0 (25-17, 25-14, 25-14), într-un meci contând pentru etapa a 9-a a Diviziei A1 la volei feminin.

Venită după decepția din grupele Ligii Campionilor, surpriza neplăcută cu Prometey Dnipro, 2-3 în fața fanilor, echipa din „Mica Romă” a câștigat lejer în 58 de minute în fața formației ce a înregistrat eșecuri pe linie și nu a luat niciun set în actuala stagiune.

În distribuția gazdelor a evoluat din nou talentata Daria Ocenic (care săptămâna trecută a debutat pe prima scenă), voleibalista de 14 ani și 4 luni fiind titulară în al 3-lea set, când a reușit două puncte.

Marți este joc în Franța, cu Volero Le Cannet, în Liga Campionilor, iar etapa viitoare deplasare la Rapid București.

Volei Alba Blaj: Katarina Jović – 13 puncte, Raisa Ioan – 6, Jovana Kocić – 7, Iarina Axinte – 3, Anneclaire Ter Brugge – 9, Paula Partnoi – 9, Andra Cojocaru (l), au mai intrat Daria Ocenic – două, Lea Deak, Isidora Kockarević – unul. Antrenor Stevan Ljubičic.

Foto: Nicu GOGA, Radio Blaj


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare