Rămâi conectat

Sport

FRF susține educația! „Tricolorii” în manualele școlare

Dan HENEGAR

Publicat

în

frf_1Cu ocazia meciului România – Spania, ce va avea loc în această seară, de la ora 21:45, pe Cluj Arena, Federația Română de fotbal și editura NICULESCU anunță lansarea unui manual auxiliar de matematică, parte din programul național „Federația Română de Fotbal susține educația”.

Ambasadori ai aceste inițiative, jucătorii echipei naționale calificate la Euro 2016 poartă tricouri cu formule matematice ale căror rezultate reprezintă numerele de pe tricourile lor de joc. „Fotbalul si matematica nu se exclud. Trebuie să privim sportul si educația ca fiind nu doar complementare, ci și elemente fundamentale integrate în procesul de formare al copiilor. Ne dorim să avem generații sănătoase și inteligente. Prin acest proiect elevii vor învăța noțiunile de bază ale fotbalului și vor avea oportunitatea în premieră în țara noastră de a descoperi matematica printr-un mod de abordare atractiv”, a declarat Răzvan Burleanu, presedintele FRF.

„Sunt plăcut surprins de acestă nițiativă modernă. Cu siguranță copii vor face exerciții cu plăcere, în paralel cu fotbalul și vor descoperi matematică mai ușor  prin acest mod atractiv. Am fost mirați și chiar am făcut haz când am văzut ieri în vestiare tricourile cu exerciții pe spate. Matematică e importantă în fotbal, în afara terenului există tot felul e calcule, antrenorii stiu cel mai bine acest lucru”, a spus Claudiu Keseru.

conf nationalaBurleanu: „Capitala fotbalului e azi la Cluj”

Președintele FRF Răzvan Burleanu a mutat capitala în Ardeal pentru o zi. „Spania revine în România după 30 ani iar România are nevoie de aceste meciuri tari. Capitala fotbalului este azi la Cluj, echipa națională aparține tuturor Românilor si va evolua peste tot în țără acolo unde infrastructura ne va permite. Azi la Ardeal, în viitor vom juca la Craiova sau Tg Jiu când vor fi finalizate stadioanele”, a mai spus Burleanu. Acesta a ținut să laude noul număr <<10>> al României:  „Nicusor Stanciu este un jucător care va influența viitorul fotbalului românesc . Vom ține usa deschisă tinerilor jucători, mai ales că din toamnă  va demara campania pentru Mondiale”.

Text si foto: Lucian DANCIU

 

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea