Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

FOTO/VIDEO: Titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii „1 Decembrie 1918”, acordat profesorului universitar doctor Stanislaw Sagan

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Stanislaw Sagan, decanul Facultăţii de Drept de la Universitatea din Rzeszow, Polonia, deţine începând de astăzi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Acordarea titlului academic s-a făcut în cadrul unei şedinţe festive a Senatului universităţii albaiuliene.

Profesor universitar doctor Stanislaw Sagan este o figură marcantă a dreptului european, reuşind prin numeroasele sale studii şi cercetări să ajungă un nume cunoscut atât în mediul academic, cât şi în cadrul organismelor naţionale şi internaţionale de profil.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Acordarea acestui titlu academic se bazează pe reputaţia distinsului nostru coleg, rezultată din prestigioasa activitate ştiinţifică şi de cercetare atât la catedră cât şi în diverse organisme naţionale şi internaţionale. Manifestarea noastră se alătură în mod fericit şi benefic stăruineţelor celor care conduc univestitatea, de a face cunoscută activitatea universităţii noastre atât în ţară cât şi în străinătate”, a spus în discursul său decanul Facultăţii de Drept din Alba Iulia, Ioan Gânfălean.

Înmanarea titlului de Doctor Honoris Causa a fost făcută de rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918” în prezenţa Senatului universităţii şi a unor distinşi membri ai mediului academic din România şi din Polonia.

YouTube video

Stanislaw Sagan a ţinut un discurs după decernarea titlului de Doctor Honoris Causa, iar din respect pentru cei prezenţi în sală a vorbit în limba română, despre drepturile cetăţenilor europeni.

În cei 38 de ani de activitate, profesor universitar doctor Stanislaw Sagan a deţinut mai multe funcţii în universităţi din Polonia, Suedia şi Slovacia. Între 2006 şi 2011, acesta a ocupat funcţiile de preşedinte şi mai apoi vicepreşedinte al Asociaţiei Universităţilor din Regiunea Carpatică, din care fac parte România, Polonia, Slovacia, Ungaria, Ucraina şi Serbia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Cod de conduită împotriva xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în universități

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cod de conduită împotriva xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în universități Pentru a preveni apariția unor evenimente înregistrate în alte țări în urma faptelor asociate antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură și pentru a combate comportamentele care duc la astfel de fapte, Ministerul Educației (ME) a publicat miercuri un ordin ce […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea