Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Ziua porților deschise pe șantierul arheologic „Ardeu – Cetățuie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociația Absolvenților Universității 1 Decembrie 1918 Alba Iulia vă invită astăzi, începând cu ora 10.00, pe șantierul arheologic „Ardeu – Cetățuie”, unde vor fi prezentate unitățile de cercetare investigate în campania din acest an, stadiul cercetărilor sitului, precum și istoria locului.

La Căminul cultural din Ardeu vor fi expuse cu acest prilej cele mai importante artefacte descoperite în campania 2013: piese de port și podoabă, unelte și ustensile, materiale de construcție etc, realizate din fier, bronz sau sticlă.

Cercetarea este coordonată de un colectiv format din arheologi de la Muzeul din Deva, Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia și Muzeul de Istorie a Transilvaniei din Cluj Napoca. Activiățile specifice muncii de arheolog se desfășoară cu tineri voluntari, organizați de Asociația Absolvenților Universității 1 Decembrie 1918 Alba Iulia.

”Tinerii prezenți pe șantier au ocazia să aprofundeze cunoștințele acumulate în timpul școlii, să înțeleagă conceptele de bază ale cercetării arheologice, tehnici de reprezentare grafică a artefactelor, vor cunoaște obiecte din diferite epoci istorice și vor înțelege importanța lor pentru istorie. Menționăm că începând din anul 2001 Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva a organizat mai multe campanii de cercetare sistematică la Ardeu, în colaborare cu instituții de specialitate de prestigiu din România, mai multe dintre ele având caracter de șantier școală pentru studenții albaiulieni”, spune Cristian Dima, președintele acestei asociații.

[nggallery id=48]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea