Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Ziua Europei sărbătorită la Liceul Teoretic Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

România a celebrat pe 9 mai Ziua Europei, zi dedicată unităţii europene. În fiecare an, în această zi, se sărbătoreşte pacea şi unitatea în Europa.

Aderarea României la Uniunea Europeană la data de 01.01.2007 a reprezentat una din realizările remarcabile ale României pe plan internaţional. Acest eveniment important s-a realizat prin cumularea eforturilor tuturor instituţiilor responsabile ale statului român.

Unul din efectele cele mai importante şi cu impact direct asupra oamenilor l-a reprezentat recunoaşterea dreptului de liberă circulaţie începând cu data de 1 ianuarie 2007, fiind recunoscuţi ca cetăţeni ai Uniunii Europene, din perspectiva principiului liberei circulaţii a persoanelor, garantat tuturor cetăţenilor europeni prin art.18 al Tratatului de constituire a Comunităţii Europene, semnat la Roma în 1957, consolidat prin tratatele de la Maastricht din 1992, Amsterdam 1997 şi Nisa 2001.

Pentru a marca acest eveniment, în cadrul Liceului Teoretic Teiuș s-a desfășurat Simpozionul Județean ”Călători prin Europa”, Ediţia a III-a, coordonatori fiind prof. Cornelia DRAŞOVEAN, prof. Rodica COROI, prof. Gabriela LASCU, prof. Teodora SIMION , iar parteneri fiind Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba , Casa Corpului Didactic Alba, Primăria Comunei Ciugud, Primăria Oraşului Teiuş, Școala Gimnazială „Ioan De Hunedoara” Sântimbru, Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiş” Alba Iulia, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Ighiu.

Proiectul are drept scop stimularea interesului elevilor pentru lectură, pentru studiere şi promovarea valorilor culturale naţionale şi europene, antrenarea în activităţi cât mai variate şi bogate în conţinut, oferirea de suport pentru reuşita şcolară în ansamblul ei, fructificarea talentelor personale şi corelarea aptitudinilor cu atitudinile caracteriale.

Simpozionul s-a desfășurat pe trei secțiuni, respectiv, prezentări power point, afișe–postere-desene și machete. Au fost vizionate prezentări vizând istoricul Uniunii Europene, țările care fac parte din UE, gastronomie specifică și curiozități despre tema abordată. De asemenea s-a amenajat un stand cu steaguri din diverse țări, desene și machetele elevilor.

La sfârșitul activității, elevii implicați în proiect au primit diplome și aplauze din partea publicului, profesorii organizatori au considerat că și-au atins obiectivele, cutezând a se gândi la viitoarea ediție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Perle la Simularea la Bacalaureat 2024: ”Imperiul Otoman a inventat țările balcanice”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Perle la Simularea la Bacalaureat 2024: ”Imperiul Otoman a inventat țările balcanice” La fel ca în fiecare an, Bacalaureatul și simularea lui vin cu o coleție de perle care arată că unii dintre tinerii României Educate, cum se cheamă proiectul de țară al președintelui Iohannis, nu prea înțeles cum stă treaba cu educația: După Revoluția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea