Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – Știința Bacău 3-0 | Darko Zakoc: „În setul al treilea nu am mai fost noi, dar am avut puterea de a reveni”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Campioana Volei Alba Blaj a reuşit o nouă victorie spectaculoasă în Divizia A1, după ce a trecut de Ştiinţa Bacău, în derbyul etapei a opta. Blăjencele s-au impus cu 3-0 (25-14, 25-20, 27-25), nu fără emoţii, la capătul unui set trei dramatic, în care au reuşit să salveze cinci mingi de set.

Meciul a debutat cu Volei Alba Blaj în prim plan, însă jocul slab în preluare le aduce pe oaspete la egalitate de puncte. Darko Zakoc sesizează acest lucru şi o trimite pe Koleva în teren şi, pe fondul unui joc foarte bun la serviciu, Volei Alba Blaj se desprinde la peste zece puncte diferenţă, pentru ca să închidă uşor la 25-14. Setul doi a stat sub semnul echilibrului, campioanele reuşind desprinderea abia pe final, fără însă a le da emoţii suporterilor. În setul trei, Volei Alba Blaj a părut de nerecunoscut, a pierdut iniţiativa şi, chiar dacă avut momente când au egalat pe tabelă, le-a permite băcăuancelor să se îndrepte, încet, dar sigur, spre câştigarea setului. Din nou Darko Zakoc aruncă în teren jucătoarele de pe bancă, Rus, Salaoru şi Moellers, iar acestea nu-l dezamăgesc.

*Au anulat 5 mingi de set!

Dramatismul atinge cote maxime la 24-20 pentru Ştiinţa, când echipa blăjeană îşi aduce aminte că este campioana României şi reuşeşte miracolul, să egaleze şi să trimită parţialul în prelungiri. După o altă minge de set anulată, echipa gazdă fructifică prima oportunitate de a închide meciul, la capătul a 84 de minute de joc, spre marea bucurie a unui public care a creat din nou o atmosferă incendiară în Sala “Timotei Cipariu”.

Volei Alba Blaj: Petya Barakova 3p (3 ași) – Selime Ilyasoglu 7p. (1 blocaj), Mariana Aquino 11p. (2 aşi, 2 blocaje), Ana Cleger 13p. (2 aşi, 1 blocaj), Adina Salaoru (cpt.) 4p. (1 blocaj),  Nneka Onyejekwe 6p. (2 aşi) – Marina Vujovic (libero). Au mai jucat: Slavina Koleva 4p., Lena Möllers 3p. (1 as, 1 blocaj), Ramona Rus 6p. (1 as, 1 blocaj).

Darko Zakoc, antrenor Volei Alba Blaj: “Am început meciul foarte bine, a fost un prim set pe care l-am controlat, am avut nişte probleme la preluare, dar am rezolvat cu un serviciu foarte puternic, am fost foarte concentraţi în atac, nu am făcut multe greşeli, am jucat aşa cum aştept eu de fiecare dată. Problemele au început în setul doi, atunci când am fost puţini relaxaţi, am slăbit serviciul, Bacăul a început să joace mai rapid şi am avut probleme până la sfârşitul setului, când am reuşit să câştigăm. Problema a fost în setul trei, unde nu am mai fost noi, am jucat prea slab şi nu pot să zic că cei de la Bacău şi-au ridicat nivelul, pentru că problemele au fost la noi, am făcut multe greşeli în toate fazele jocului, dar am avut noroc şi putere psihică, pentru că nu a fost prima dată când am revenit, aşa a fost şi la meciul cu CSM Târgovişte. Acum situaţia s-a repetat şi am avut din nou puterea de a reveni, am dovedit că luptăm până la capăt şi am câştigat, şi cu noroc, setul trei, după ce am fost conduşi cu 24-20, împotriva unei echipe puternice, cum este Ştiinţa Bacău”.

A fost un meci frumos, mai ales în seturile doi şi trei, când am reuşit să facem faţă cu brio echipei din Blaj, care este o echipă foarte bună, am spus-o întotdeauna, în faţa căreia îmi doresc să câştig, dar una este dorinţa şi alta e putinţa. Felicit echipa gazdă şi îi doresc succes în continuare”, a menționat Florin Grapă, antrenorul vizitatoarelor. După această victorie, Volei Alba Blaj se menţine pe locul doi în clasament, cu 21 puncte, la un punct în spatele liderului CSM Bucureşti. În etapa următoare, campioana României va primi vizita echipei Agroland Timişoara, vineri, 8 decembrie, de la ora 18.00, în ultima repetiţie înaintea debutului în Liga Campionilor, din 13 decembrie, la Sibiu, cu Volero Zurich.

Text, foto: Nicu GOGA, Radio Blaj

[nggallery id=4980]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo Sportivii CS Unirea Alba Iulia au obținut rezultate foarte bune la Campionatul Național de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la taekwondo, desfășurat în 19-21 aprilie la București. CS Unirea Alba Iulia a participat la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea