Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – Sanaya Libby`s La Laguna 3-0, în Cupa Challenge | Mâine, duel cu VK Prostějov, pentru un loc în careul de ași al întrecerii continentale

Dan HENEGAR

Publicat

în

Campioana României, Volei Alba Blaj, debutat cu o victorie, scor 3-0 (25-19, 25-10, 25-22), împotriva echipei spaniole Sanaya Libby`s La Laguna, în Cupa Challenge, a treia competiție continentală  meci programat în Sala “Transilvania” din Sibiu și contând pentru optimile de finală.

Darko Zakoc nu a lăsat nimic la voia întâmplării, mizând pe cele mai bune jucătoare, cu toate că întâlnirea nu a avut istoric, duraând numai 64 de minute. De altfel, la finele întâlnirii, Jovana Kocic a fost desemnată MVP-ul întâlnirii. Cele mai puncte pentru Blaj le-au realizat Jovana Kocic – 14, alături de Ioana Baciu, Maja Aleksic și Bojana Milenkovic – câte 12.

Volei Alba Blaj va juca mâine, de la ora 17.00, cu VK Prostějov (Cehia), pentru un loc în semifinalele competiției, reprezentanta României fiind favorită la câștigarea trofeului.

O partidă extem de simplă pentru formația din „Mica Romă” ce a condus în permanență, fără să se întrebuințeze prea mult. Dacă în prmul set, cât de cât gruparea din Spania a mai rezistat, în al doilea cofruntarea a căpătat accente disproporționate, scorul luând proporții. În al treilea parțial s-su simțit, puțin, relaxarea în rândul amfitrioanelor, ce au început să greșească (12-9 14-13, 21-19), însă lucrurile au intrat rapid în normalitate

Ținând cont de faptul că pademia de COVID-19 a lovit sportul din Europa, CEV a decis să modifice sistemul de desfășurare a diverselor întreceri. În consecință, echipa din “Mica Romă” a primit dreptul de a organiza un turneu cu 4 echipe, în 9 și 10 decembrie, la Sibiu, în locația tradițională a jocurilor europene, însă vor fi numai două jocuri și trei echipe, întrucât AJM FC do Porto (Portugalia) a anunțat că se retrage. Așadar, formația pregătită de Darko Zakov va întâlni mâine, tot de la ora 17.00, pe VK Prostějov (Cehia), o mai veche cunoștiință, meci contând pentru sferturile de finală. Dacă se va impune și în acest duel, gruparea din Alba, considerată marea favorită a turneului, ar accede în “careul de ași” al Cupei Challenge.

Volei Alba Blaj: Ana Antonijević – 3 p, Ioana Baciu -12 p, Jovana Kocić – 14 p, Maja Aleksić – 12 p, Bojana Čelić-Markovic – 4 p, Bojana Milenković – 12 p, Silvija Popović – libero; a mai jucat Ramona Rus – 3 p; Irina Malkova, Ștefania Cheluță, Réka Bleicher; Francesca Alupei, Aleksandra Spasenić.

Foto: Lucian DANCIU

[nggallery id=8061]


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

FOTO: CSM Unirea Alba Iulia și ACS Karate Forever Alba Iulia, rezultate excelente la Campionatul Național de Karate TSI, în Cetatea Marii Uniri

Dan HENEGAR

Publicat

în

Recent, în Sala de Sport a Colegiului Național “Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia s-a disputat Campionatul Național de Karate TSI, sub partonajul lui Shihan Frank Anderson 10 dan (presedinte/ fondator TSI).

La competiția organizată de ACS Karate Forever Alba Iulia (presedinte Alina Băluță 4 dan, Simion Băluță 8 dan instructor șef TSI) au luat startul 360 de sportivi din întreaga țară, în probele de kata individual, kumite individual, kihon, kata echipe și kumite echipe. La deschiderea oficială și premierea celor mai mici concurenți (categoria -6 ani) a fost prezent și Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia (căruia cei implicați îi mulțumesc pentru susținere).

Rezultate:

*CSM Unirea Alba Iulia (director Radu Mircea Urcan, antrenor Simion Băluță):

Miruna Țîr – medalie de aur la kata și medalie de aur la kumite; Jessica Țîr – medalie de argint la kata, medalie de aur la kumite, medalie de aur la kate echipe și medalie de argint la kumite echipe; Mădălina Miclea – argint la kata, argint la kumite, aur la kata echipe, argint la kumite echipe; Andra Oarfa – argint la kata, argint la echipe, aur kata echipe, argint kumite echipe; Iulia Ciucă – aur kata și aur kata echipe; Marian Pavel – aur kata și bronz kumite; Ariana Sută – aur kata și argint kumite; Eliza Lebădă – bronz kata și argint kumite;

*ACS Karate Forever Alba Iulia (președinte Alina Băluță):

Eric Odveremean: medalie de aur  la kata și medalie de aur la kumite; Sonia Rad: aur la kata și aur la kata echipe; Laurențiu Ienciu – aur la kata și argint la kumite; Andrei Bogdan: bronz la kata și aur kumite; Gabriel Baciu – aur la kata și argint la kumite; Elisea Stoica: aur kata, argint kumite și aur kata echipe; Andreea Pașca: aur kata și bronz kumite; Ana David: aur kihon; Evelina Roșian: aur kihon; Ayan Culda: aur kihon; Diana Rus; aur kata, Andrei Gliga: aur kata; Natalia Șufană: aur kata; Bogdan Petruța: bronz kata și aur kumite; Filip Oțel: aur kihon; Bianca Ungureanu: aur kata și argint kumite; Nicolae Bălșan – bronz kata și argint kumite; Sonia Baying: argint kihon; Denis Costinaș: argint kihon; Miruna Baying: argint kata și argint kumite; Cătălin David: argint kata și argint kumite; Gebrierl Ienciu: argint kata și argint kumite; Vlad Chedveș: argint kata și argint kumite; Casian Șufană: bronz kata și argint kumite; Maria Șufană: argint kata; Daria Glodean: argint kata și argint kumite; David Costinaș: bronz kihon; Erica Glodean: bronz kata și bronz kumite; Dragoș Danciu: bronz kihon; Andreea Dascălu: bronz kata; Sebastian Stoienică: bronz kata și bronz kumite; April Dachin: bronz kata; Petra Braniște: bronz kata; Bogdan Ileană: bronz kumite; Ema Bărnuțiu: bronz kumite; Daria Mihu: bronz kihon.

“Mulțumim pentru sustinere primăriei municipiului Alba Iulia, SC Cora SRL prin Cosmin Stanciu și Colegiului Național «Horea, Cloșca și Crișan», director Valeriu Cerbu”, au transmis Simion și Alina Băluță.


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Articole Similare