Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – Dinamo București 3-1, în derby-ul etapei inaugurale a Diviziei A1 | Campioana, victorie importantă împotriva contracandidatei

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj, campioana României, a început noua stagiune așa cum a terminat-o pe precedenta, o victorie în Sata “Timotei Cipariu”, împotriva rivalei Dinamo București, scor 3-1 (25-19, 25-19, 18-25, 25-22), în derby-ul etapei inaugurale a Diviziei A1.

Meciul vedetă al startului sezonului s-a disputat în “Mica Romă”, fără spectatori, în condiții speciale cauzate de pandemia de coronavirus, în condițiile în care sistemul competițional prevede turnee în locul rundelor săptămânale.

S-a jucat iarăși volei în România după mai bine de 7 luni, iar deținătoarea titlului a reușit să pășească cu dreptul, cu toate că a avut de trecut un hop dificil, cu ultimele două seturi echilibrate

“Am câștigat mai greu decât ne așteptam. Dinamo este o echipă experimentată, dar noi nu ne-am ridicat la nivelul așteptat decât în anumite momente. Am început un sezon ciudat, în condițiile în care nu am disputat niciun meci amical în perioada de pregătire. Mergem înainte și trebuie să remediem din greșelile făcute”, a spus Darko Zakoc.

Trupa condusă de Darko Zakoc a început în trombă întâlnirea, primul set fiind unul dominat copios de gazde cu diferente considerabile pe tabela de marcaj, ce au condus confortabil (7-2, 12-6, 19-11). Gazdele au fructificat a doua minge de set, impunându-se cu 25-19

Pe totul alte coordonate s-a disputat setul secund în care Dinamo a ridicat nivelul. În consecință echilibrul a fost pregnant, mergându-se cap la cap, cu diferențe minime în favoarea fiecărei combatante, până la 18-18, oaspetele conducând la un moment dat cu 14-12. Blajul are nervii mai tari, cu un blocaj de netrecut și Ioana Baciu la timonă, a realizat 4 puncte consecutive și au ajuns la 2-0.

Setul al treilea a fost unul spetaculos și cel mai disputat. Dinamo a continuat să crească nivelul și astfel vizitatoarele au preluat inițiativa de la 15-15, și au dominat confruntarea distanțându-se la 24-18 și relansând disputa.

Campioana simte amenințarea și încearcă să-și regleze evoluția, dar se lovește de o rezistență dârză. Blăjencele au avut avantaj de unul-două puncte până la 18-16, dar Dinamo a izbutit să egaleze la 18, urmând o nouă perioadă bună a gazdelor, care au zburdat spre victorie (24-20), deși au fost anulate două mingi de meci, și adjudecarea celor trei puncte.

Tot la Blaj se mai dispută întâlnirile Dinamo – CSM Lugoj (duminică, ora 18.00) și Volei Alba Blaj – CSM Lugoj (luni, ora 18.00).

Cele mai multe puncte din tabăra gazdelor le-au realizat Bojana Milenkovic – 17, Ioana Baciu și Bojana Markovic – câte 14, Maja Aleksic – 13, Dinamo replicând prin E. Uattara – 14, M. Karakasheva – 12, N. Dimitrova și N. Onyejekwe – câte 10

Volei Alba Blaj: Ana Antonijević, Ioana Baciu, Jovana Kocić, Maja Aleksić, Bojana Čelić-Markovic, Bojana Milenković, Silvija Popović – libero; au intrat Réka Bleicher, Irina Malkova; Francesca Alupei, Ramona Rus, Aleksandra Spasenić (Ștefania Cheluță – absentă infectată cu COVID-19).

Foto: Nicu GOGA, Radio Blaj


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea