Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – CS Medgidia 3-1, în Sala „Timotei Cipariu” | Campioana s-a încălzit mai greu

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj a trecut în Sala „Timotei Cipariu” de CS Medgidia, scor 3-1 (25-23, 23-25, 25-18, 25-15), în meciul derby al celei de-a treia etapă din partea secundă a Diviziei A1.

Deținătoarea titlului este la al treilea joc la rând din 2021 în propria sală și s-a impus după un meci de luptă în fața ocupantei celei de-a treia poziții a podiumului, partida durând 92 de minute.

Mult prea relaxate au abordat elevele lui Darko Zakoc acest joc, iar acest lucru le-a costat pierderea setului secund în care CS Medgidia a condus mai mereu, câștigându-l de justețe, chiar dacă gazdele au avut o răbufnire de orgoliu, revenind de la 19-24 la 23-24.

Primele două seturi au fost extrem de disputate, vizitatoarele dând o replică extrem de serioasă și reușind să egaleze situația pe tabelă. În urmâtoarele două parțiale, echipa din „Mica Romă” impunând ritmul. Cele mai bune echipiere ale Blajului au fost Ioana Baciu și Bojana Čelić-Markovic – fiecare având câte 21 de puncte.

Sala “Timotei Cipariu” găzduiește al doilea turneu consecutiv în cadrul returului Diviziei A1, cu participarea a trei echipe Volei Alba Blaj, CS Medgidia și Rapid București.

Volei Alba Blaj: Ana Antonijević – un punct, Ioana Baciu – 21, Jovana Kocić – 11, Maja Aleksić – 15, Bojana Čelić-Markovic – 21, Bojana Milenković – 14, Silvija Popović – libero; a mai intrat Ramona Rus; Regan Hood Scott, Ștefania Cheluță, Irina Malkova, Francesca Alupei, Réka Bleicher, Aleksandra Spasenic.

 Va fi o competiție interesantă în condițiile în care formația din “Mica Romă” are parte de dispute deloc facile. Gruparea de pe litoral este marea câștigătoare a primului turneu al anului, cu 29 de puncte, ajungând pe treapta a treia a podiumului, la 5 “lungimi” de Dinamo, iar Rapid București (locul șapte, cu 18 puncte) a reușit una dintre surprizele campionatului, în noiembrie, când Volei Alba Blaj a câștigat 3-2, la Medgidia, după ce a fost condusă cu 2-0, și a pierdut un punct. Campioana se bate la titlu cu CSM Târgoviște (lider cu două puncte avans) și are 8 victorii consecutive (două în Cupa Challenge, unde a ajuns în semifinale), ultimele două succese fiind tot în sala proprie, 3-0 cu Dinamo și 3-1 cu CSM Lugoj.

Program: *sâmbătă, 6 februarie, ora 14.00: CS Medgidia – Rapid București (direct la TVR 3); *duminică, 7 februarie, ora 18.00: Volei Alba Blaj – Rapid București.

Foto: Nicu GOGA, Radio Blaj


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea