Ziarul Unirea

FOTO: Volei Alba Blaj – CS Medgidia 3-1, în Sala „Timotei Cipariu” | Campioana s-a încălzit mai greu

Volei Alba Blaj a trecut în Sala „Timotei Cipariu” de CS Medgidia, scor 3-1 (25-23, 23-25, 25-18, 25-15), în meciul derby al celei de-a treia etapă din partea secundă a Diviziei A1.

Deținătoarea titlului este la al treilea joc la rând din 2021 în propria sală și s-a impus după un meci de luptă în fața ocupantei celei de-a treia poziții a podiumului, partida durând 92 de minute.

ELIT

Mult prea relaxate au abordat elevele lui Darko Zakoc acest joc, iar acest lucru le-a costat pierderea setului secund în care CS Medgidia a condus mai mereu, câștigându-l de justețe, chiar dacă gazdele au avut o răbufnire de orgoliu, revenind de la 19-24 la 23-24.

Primele două seturi au fost extrem de disputate, vizitatoarele dând o replică extrem de serioasă și reușind să egaleze situația pe tabelă. În urmâtoarele două parțiale, echipa din „Mica Romă” impunând ritmul. Cele mai bune echipiere ale Blajului au fost Ioana Baciu și Bojana Čelić-Markovic – fiecare având câte 21 de puncte.

Sala “Timotei Cipariu” găzduiește al doilea turneu consecutiv în cadrul returului Diviziei A1, cu participarea a trei echipe Volei Alba Blaj, CS Medgidia și Rapid București.

ADEZIUNE PLUS ALBA

Volei Alba Blaj: Ana Antonijević – un punct, Ioana Baciu – 21, Jovana Kocić – 11, Maja Aleksić – 15, Bojana Čelić-Markovic – 21, Bojana Milenković – 14, Silvija Popović – libero; a mai intrat Ramona Rus; Regan Hood Scott, Ștefania Cheluță, Irina Malkova, Francesca Alupei, Réka Bleicher, Aleksandra Spasenic.

 Va fi o competiție interesantă în condițiile în care formația din “Mica Romă” are parte de dispute deloc facile. Gruparea de pe litoral este marea câștigătoare a primului turneu al anului, cu 29 de puncte, ajungând pe treapta a treia a podiumului, la 5 “lungimi” de Dinamo, iar Rapid București (locul șapte, cu 18 puncte) a reușit una dintre surprizele campionatului, în noiembrie, când Volei Alba Blaj a câștigat 3-2, la Medgidia, după ce a fost condusă cu 2-0, și a pierdut un punct. Campioana se bate la titlu cu CSM Târgoviște (lider cu două puncte avans) și are 8 victorii consecutive (două în Cupa Challenge, unde a ajuns în semifinale), ultimele două succese fiind tot în sala proprie, 3-0 cu Dinamo și 3-1 cu CSM Lugoj.

Program: *sâmbătă, 6 februarie, ora 14.00: CS Medgidia – Rapid București (direct la TVR 3); *duminică, 7 februarie, ora 18.00: Volei Alba Blaj – Rapid București.

Foto: Nicu GOGA, Radio Blaj

Dan HENEGAR

Te-ar putea interesa și:

Unirea Alba Iulia – o primăvară a reconstrucției | “Alb-negrii” își creionează strategia la începutul săptămânii viitoare

Unirea Alba Iulia iernează pe poziția a 6-a a Seriei a 9-a, după un parcurs considerat nesatisfăcător de către oficialii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Industria Galda de Jos – șanse minime de a primi finanțare de la consilierii locali în acest an | Divizionara terță, foarte aproape de abandonul competițional, după aproape 7 ani!

Se prefigurează o iarnă amară pentru Industria Galda de Jos! Conform unor informații neoficiale deocamdată, aleșii locali nu intenționează să… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

FOTO, LIVE-SCOR: Avântul Reghin – CS Ocna Mureș

Vineri, de la ora 17.00, Avântul Reghin (locul trei, 27 de puncte) și CS Ocna Mureș (penultima poziție, cu 13… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Ovidiu Pănăzan (powerlifting), pentru al șaselea an consecutiv desemnat cel mai bun antrenor din Alba la secțiunea sporturi neolimpice

Gala Sportului Județean 2020, una derulată doar în mediul online, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, i-a adus… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro