Rămâi conectat

Sport

FOTO-VIDEO: Volei Alba Blaj – CSM Târgoviște 3-2, în al doilea meci al finalei! Campioana, la un singur pas de al 7-lea titlu

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj a câștigat în Sala ”Timotei Cipariu”, scor 3-2 (20-25, 25-22, 28-26, 22-25, 15-10), al doilea meci al finalei Diviziei A1 cu CSM Târgoviște

A doua bătălie pentru adjudecarea trofelui, una interzisă celor slabi de înger, a avut mult dramatism, spre deosebire de prima, fiind o confruntare-maraton, care a durat peste două ore, mai precis 139 de minute.

A fost 0-1, apoi 2-1 și 2-2, fiind nevoie de „tie-break” pentru a se cunoaște numele învingătoarei. În setul decisiv, Târgoviștea a avut 2-0, 4-2 și 6-3. Blajul a revenit și a egalat la „7”, preluând conducerea (11-7), cu 7 puncte succesive. După succesul dramatic, în sală s-a scandat „campionii, campionii”.

Dajana Bošković a adunat cele mai multe puncte, 22, urmată de Gergana Dimitrova  – cu 16, iar de partea cealaltă Iuna Zadorojnai și Adriana Matei au acumulat câte 20.

O confruntare dramatică, în care, la 1-1 la seturi, în al treilea parțial, deținătoarea titlului a anulat 6 mingi de set ale grupării de lângă Turnul Chindiei, momentul cheie al partidei. CSM Târgoviște s-a agățat cu disperare de acest duel, în încercarea de juca cu trofeul pe masă săptămâna viitoare. A rezultat un meci mult mai echilibrat decât cel de vineri, o misiune mai dificilă a reprezentantei Albei

Deținătoarea titlului mai are nevoie de un succes în următoarele 3 partide (miercuri și joi, la Târgoviște, de la ora 17.00, pe TVR 3, sunt primele două), pentru a-și adjudeca al 7-lea titlu național din 9 ani, al doilea consecutiv.

Tot fără Victoriia Russu – accidentată și Kaitlyn Hord – plecată în USA (tot din motive medicale), deținătoarea titlului a început mult prea relaxată confruntarea. Echipa lui Caprara a dominat primul set, în ciuda agitației lui Stevan Ljubičić pe margine, antrenor ce a apelat la numeroase schimbări pentru a stopa iureșul și a găsi soluții la ziua mai puțin fastă a Dajanei Bošković.  Vicecampioana a condus confortabil 17-12, 19-14, 22-17 și a strecurat un sloi de gheață în sânul grupării din Ardeal, care credea că lucrurile vor fi mai simple.

În al doilea set atmosfera a devenit mult mai entuziastă în sală, spectatorii s-au trezit, au intrat vuvuzelele în funcțiune și partida s-a echilibrat. Campioana a condus la diferențe mici, 17-15, dar scorul a devenit egal, 19-19, mergându-se cap la cap spre un final de set incandescent. Blajul s-a desprins la 23-21 și a egalat situația.

*Istoria de vineri s-a repetat în setul 3!

„Roller Coaster”-ul oscilațiilor continuă, iar în al treilea set vizitatoarele se desprind la 9-5, 11-8 și 14-10. Blajul iarăși își pierde ritmul, se „virusează” inexplicabil, iar oponentele au un avantaj periculos: 18-13 și 22-16.  Miracolul s-a produs insă, iar amfitrioanele au reușit o nouă revenire de senzație, de la 19-24, la fel ca vineri, în primul set, când au întors soarta unui set ce părea pierdut. Incredibil, dar adevărat, au fost anulate 5 mingi de set ale adversarelor, scorul a devenit egal, a mai fost anulată încă o minge de set a Târgoviștei, Blajul a pierdut prima oportunitate, la 26-25, dar a izbutit o nouă revenire de senzație și a preluat conducerea pe tabelă, după 28-26.

Târgoviștea, deși zguduită de lovitura psihică, nu a renunțat însă la luptă și a mențiunt suspansul în Sala „Timotei Cipariu”. Vizitatoarele nu s-au predat, jucându-și ultimele șanse de a reintra în meci, în al 4-lea set având 18-15, 21-17 și 24-18. Blajul a reușit din nou să anuleze 4 mingi de set, apropiindu-se la 22-24, dar nu s-a mai produs o nouă „remontada”.

Medaliile de aur se vor decerna formației care se impune în 3 din cele 5 confruntări prevăzute, următoarele două fiind săptămâna viitoare, în 3 și 4 mai, lângă Turnul Chindiei, iar întâlnirea decisivă, dacă mai este nevoie, este programat duminică, 7 mai, în Alba.

Volei Alba Blaj: Gergana Dimitrova – 16 puncte, Dajana Bošković – 22, Slađana Mirković – 10, Raisa Ioan – 6, Bojana Milenković – 7,  Jovana Kocić – 14, Andra Cojocaru (libero); au mai intrat Andreea Ispas (l), Jovana Cirković – un punct, Andrea Kossanyiová – 7, Iarina Axinte, Georgiana Faleș; Victoriia Russu. Antrenor Stevan Ljubičić.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea