Ziarul Unirea

FOTO/VIDEO ȘTIREA TA: Semănăm culturi pentru mistreți! Animalele sălbatice au dat năvală din nou, la marginea municipiului Alba Iulia, în Micești

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Mistreții au dat năvală din nou în județul Alba! În prag de toamnă, pe când se apropie vremea cultivării porumbului, semănat cu speranța obținerii unei recolte bogate, mistreții dau iama în lanurile de porumb ale oamenilor distrugând toată munca și osteneala acestora.

În localitatea Micești, s-au năpustit asupra unui lan de porumb un grup de mistreți, distrugând toată recolta. Localnicii povestesc că acest fapt nu este o noutate, având în vedere că de ani de zile (de aproximativ 15-20 de ani), animalele sălbatice s-au avântat în apropierea caselor și chiar până la șosea.

ELIT

În 2018, s-au luat câteva măsuri cu privire la acest aspect, localnicii având posibilitatea să își recupereze pagubele de la ASIROM. Anul acesta însă, autoritățile nu au luat nicio măsură, deși locatarii au pus în discuție necesitatea unor măsuri urgente în cazul recoltelor distruse de mistreți pe raza județului Alba.

Localnicii se simt fără apărare, iar aceștia rămân doar cu paguba, după multa trudă pe care au depus-o în cursul acestui an. Imaginile vorbesc de la sine, toată cultura de porumb s-a dus pe apa sâmbetei.

„În concluzie, autoritățile statului nu vor să ia nicio măsură pentru a limita aceste distrugeri, care de 15-20 de ani, de la an la an, cresc și nu se reduc. Degeaba cei care administrează fonduri de vânătoare vin și fac pânde, n-au voie să tragă, că este între case, degeaba venim noi, proprietarii, sau cei care cultivăm porumb aici să ne apărăm recolta, nu te mai poți apăra […]” spun oamenii localității.

Adela SPĂTAR