Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea Ta

FOTO/VIDEO ȘTIREA TA: Semănăm culturi pentru mistreți! Animalele sălbatice au dat năvală din nou, la marginea municipiului Alba Iulia, în Micești

Adela Spătar

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mistreții au dat năvală din nou în județul Alba! În prag de toamnă, pe când se apropie vremea cultivării porumbului, semănat cu speranța obținerii unei recolte bogate, mistreții dau iama în lanurile de porumb ale oamenilor distrugând toată munca și osteneala acestora.

În localitatea Micești, s-au năpustit asupra unui lan de porumb un grup de mistreți, distrugând toată recolta. Localnicii povestesc că acest fapt nu este o noutate, având în vedere că de ani de zile (de aproximativ 15-20 de ani), animalele sălbatice s-au avântat în apropierea caselor și chiar până la șosea.

În 2018, s-au luat câteva măsuri cu privire la acest aspect, localnicii având posibilitatea să își recupereze pagubele de la ASIROM. Anul acesta însă, autoritățile nu au luat nicio măsură, deși locatarii au pus în discuție necesitatea unor măsuri urgente în cazul recoltelor distruse de mistreți pe raza județului Alba.

YouTube video

Localnicii se simt fără apărare, iar aceștia rămân doar cu paguba, după multa trudă pe care au depus-o în cursul acestui an. Imaginile vorbesc de la sine, toată cultura de porumb s-a dus pe apa sâmbetei.

„În concluzie, autoritățile statului nu vor să ia nicio măsură pentru a limita aceste distrugeri, care de 15-20 de ani, de la an la an, cresc și nu se reduc. Degeaba cei care administrează fonduri de vânătoare vin și fac pânde, n-au voie să tragă, că este între case, degeaba venim noi, proprietarii, sau cei care cultivăm porumb aici să ne apărăm recolta, nu te mai poți apăra […]” spun oamenii localității.

YouTube video

[nggallery id=7389]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

ȘTIREA TA | La Spitalul Județean Alba să nu te duci cu….speranțe multe, dar deșarte: Alba Iulia, oraș fără medic ortoped pediatru

Ziarul Unirea

Publicat

în

ȘTIREA TA | La Spitalul Județean Alba să nu te duci cu….speranțe multe, dar deșarte: Alba Iulia, oraș fără medic ortoped pediatru Lipsa unor medici specialiști pediatri se simte tot mai acut la Alba Iulia. Un nou caz a fost semnalat de un părinte care, ajuns din nefericire cu micuțul la secția primiri urgențe, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea