Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO Rugăciuni, flori și lumânări, la Alba Iulia, în memoria victimelor din clubul Colectiv 

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aproximativ 100 de persoane, majoritatea tineri, s-au adunat, luni seara, în Piața Tricolorului din Alba Iulia, cu flori și lumânări, pentru a comemora victimele din clubul bucureștean Colectiv.

comemorare la Alba Iulia41Apelul a fost lansat duminică seara, pe Facebook, cât și prin SMS-uri, după ce, în fața Catedralei Reîntregirii Neamului din Alba Iulia, câțiva tineri au aprins lumânări. Luni seara, în a treia zi de doliu național, tinerii au venit cu flori și cu lumânări și s-au rugat pentru persoanele care au trecut în neființă cât și pentru cei aflați în suferință.

Printre cei prezenți s-a numărat și viceprimarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

”E un minim gest prin care putem arăta că suntem solidari cu familiile greu încercate și cu cei care se luptă între viață și moarte. Lupta cu viața nu s-a încheiat și sperăm, am spus și o rugăciune, suntem cu sufletele alături de ei, să reușească, și să treacă, să rămână lângă noi. Sperăm să depășească această cumplită încercare. Am rămas impresionat de câtă lume s-a  strâns de la un simplu mesaj de solidaritate. Cred că vor mai veni albaiulieni”, a spus Gabriel Pleșa, viceprimarul municipiului Alba Iulia, care a ținut să precizeze că în această seară a venit în calitate de ”simplu cetățean”.

Unul dintre cei prezenți a constatat că, țara noastră, s-a evidențiat, la nivel mondial, în modul cel mai negativ posibil. ”Vreau să transmit cu această ocazie tuturor familiilor îndoliate putere să treacă peste acest eveniment, putere celor care se află în suferință și să lupte pentru că viața este mai sus de orice (…) Am observat, în ultimele 48 de ore, o atitudine solidară a populației acestei țări (…) Trebuie să fim realiști și să observăm că iar am reușit să ne evidențiem în modul cel mai negativ posibil”, a spus acesta.

O tânără de 18 ani a conchis că nimeni nu merita să moară în acest fel. ”Am venit pentru a le aduce un omagiu celor dispăruți în urma tragediei din Colectiv. Vrem să fim alături de cei care luptă pentru viață. Unii sunt mai tineri decât mine. Ne-a marcat foarte tare. Nimeni nu merita să moară în acest fel. M-a surprins că o țară întreagă le stă alături. Unii dintre noi am donat sânge”, a spus o tânăra.

Vicepreședintele PNL Alba Iulia prof. Adrian Simion a spus: ”Ceea ce facem în seara aceasta aici e un gest de normalitate. Am venit, am pus o lumânare, am spus o rugăciune, și ne rugăm bunului Dumnezeu să-i odihnească pe cei adormiți. Ne rugăm și pentru cei care se află pe patul de spital. Suntem alături și de familiile încercate”.

Bilanțul deceselor a ajuns, luni seara, la 31, peste 130 de persoane sunt internate în spitale, dintre acestea, 90 fiind în stare gravă. Amintim că tragedia s-a petrecut în urma unui incendiu declanșat de la artificii aprinse în faţa scenei unde avea loc un concert al trupei rock Goodbye Gravity.

Familiile victimelor pot obține informații suplimentare despre starea acestora sunând la următoarele numere de telefon puse la dispoziție de MAI: 021/2069291, 021/3130605, 021/2069283, 021/2648704, 021/2648525, 021/2069375 și 021/3122547. Linie telefonică de urgență – 021.9647 – pusă la dispoziție, începând de luni, de Colegiul Psihologilor din România, în parteneriat cu MedLife.

Citește și Mesajul transmis de Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuț, către preoți și credincioși, în urma tragediei din București

Citește și Numărul donatorilor de sânge a crescut și la Alba Iulia. O parte au venit special pentru victimele tragediei din București

Citește și Lumânări și la Alba Iulia, în fața Catedralei Reîntregirii Neamului, în memoria victimelor de la Club Colectiv din Capitală

[nggallery id=1222]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea