Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Mesajul transmis de Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuț, către preoți și credincioși, în urma tragediei din București

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ÎPS Andrei Andreicuț, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a transmis, luni, către toți preoții și credincioșii rugămintea de a se solidariza cu victimele tragediei din București.

Mitropolit_Andrei_AndreicutÎnaltul prelat i-a îndemnat să meargă să doneze sânge pentru salvarea vieților zecilor de oameni care au fost răniți în incendiul de la clubul Colectiv.

De asemenea, timp de două săptămâni, preoții parohi vor organiza acțiuni de strângere de fonduri dedicate victimelor și celor afectați de tragicul eveniment petrecut vineri noaptea.

‘Pe 30 octombrie 2015 a avut loc tragedia din București de la Clubul Colectiv. Suferința e imensă, atât pentru tinerii spitalizați, cât și pentru părinți. Sfântul Pavel ne înseamnă să ne aducem aminte de cei ce îndură suferințe, întrucât și noi suntem în trup (Evrei 13,3). Pentru cei ce au murit să facem pomeniri la ectenia morților, pentru cei din spital să ne rugăm, iar simțământul frăției și al compasiunii pentru cei încercați să ne cuprindă pe toți. Și, practic, în zilele următoare, preoții și credincioșii sunt rugați să doneze sânge, iar în parohii, între 1-14 noiembrie, să se facă colecte în bani pentru cei greu încercați’, se arată într-un comunicat transmis luni AGERPRES de către Biroul de presă al Mitropoliei Clujului, Sălajului și Maramureșului.

Sumele de bani se vor centraliza la protopopiate, iar apoi vor fi virate la Arhiepiscopie.

Sursa Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Începe vacanța de Paște 2024: Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începe vacanța de Paște 2024: Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște Elevii vor intra de astăzi, 26 aprilie, în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce la școală miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanţa de vară va începe vineri, 21 iunie, după finalizarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea