Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| Premii de 16.000 de lei pentru cei 8 elevi din Alba cu 10 pe linie la BAC și la Evaluarea Națională 2015. Festivitatea, la sediul IȘJ

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cei opt elevi din județul Alba, care au luat 10 pe linie la examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională 2015, au fost premiați, marți, la sediul IȘJ, cu diplome, flori și 16.000 de lei, bani proveniți de la Guvernul României prin Ministerul Educației și Cercetării Științifice.

premii la ISJ Alba01În cadrul festivității, Ana Zaharescu, eleva care a obținut locul I la ediția a II-a a Olimpiadei Internaționale a Elenismului, ce s-a desfășurat în perioada 9-12 septembrie la București, a primit, din partea IȘJ Alba, diplomă, flori și cărți. Ea ar urma să primească și un premiu în bani din partea Guvernului.

Citește și Elevă din Alba Iulia, locul I, pentru al doilea an consecutiv, la Olimpiada Internațională a Elenismului, disciplină pe care nu o studiază la școală

Cei patru elevi care au luat 10 curat la Evaluarea Națională au fost premiați cu câte 1.000 de lei, iar performerii clasei a XII-a cu câte 3.000 de lei fiecare.

Subprefectul Cornel Murg reprezentantul Guvernului în teritoriu a dat citire Ordinului privind acordarea de stimulente financiare absolvenților care au obținut media 10 în sesiunea iunie – iulie 2015.

Aceștia sunt:

Clasa a XII-a

Ioana Cotuțiu – de la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia – 3.000 de lei

Citește și Ioana Cotuțiu, absolventa Colegiului HCC din Alba Iulia, cu 10 la BAC, vrea să revoluționeze domeniul IT: Am multe idei de implementare a informaticii în medicină

Dobre Alexandra – de la Colegiul Național ”Avram Iancu” din Câmpeni – 3.000 de lei

Citește și Alexandra Dobre din Câmpeni a luat 10 curat la Bacalaureat după contestații: ”Azi am liber, de mâine învăț pentru admitere”

Mihăilă Maria Karina – Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș – 3.000 de lei

Sabău Roxana Arina – Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș – 3.000 de lei

Citește și Și frumoase, și deștepte: Roxana și Maria, absolventele cu 10 la BAC, au dus Colegiul ”Lucian Blaga” din Sebeș în elita liceelor din România

Clasa a VIII-a

Bozdog Raluca Delia – Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Alba Iulia – 1.000 de lei

Corlaci Robert Claudiu – Școala Gimnazială ”Vasile Goldiș” Alba Iulia – 1.000 de lei

Daniel Simina – Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Abrud – 1.000 de lei

Ursaleș Ioana Maria – Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Alba Iulia – 1.000 de lei

Elevi cu care Alba se mândrește: Cine sunt, cum au reușit și ce își propun cei patru cu 10 pe linie la Evaluarea Națională 2015

Inspectorul școlar general al IȘJ Alba, Marcela Dărămuș, a afirmat că se bucură că numărul elevilor care iau 10 la examenele finale este tot mai mare de la un an la altul și speră ca acest trend ascendent să se mențină.

Cornel Murg a afirmat că aceste rezultate puteau fi obținute de mai mulți copii, iar această sală să fie plină de premianți.

”Condițiile au fost egale pentru toată lumea. Seriozitatea dvs., și aplecarea pentru ceea ce doriți să faceți în viitor v-a adus aceste rezultate foarte bune. Nu putem spune că subiectele sunt atât de grele încât nimeni nu le poate aborda. Sunteți cei care în viitor veți conduce destinele acestei instituții, a acestui județ sau a acestei țări”, a afirmat Cornel Murg.

La festivitatea de premiere au mai participat directori ai instituțiilor de învățământ, dascăli, părinți ai elevilor premiați și inspectori.

La nivel național, la BAC, 104 de elevi au luat media 10, iar 225 de absolvenți de clasa a VIII-a au fost notați identic.

[nggallery id=999]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea