Rămâi conectat

Ştirea zilei

Elevi cu care Alba se mândrește: Cine sunt, cum au reușit și ce își propun cei patru cu 10 pe linie la Evaluarea Națională 2015

Dragoş Suciu

Publicat

în

Cine sunt, cum au reușit și ce își propun cei patru elevi, din județul Alba, cu 10 pe linie la Evaluarea Națională 2015

Toți cei patru elevi din județul Alba, Raluca Delia Bozdog, Robert Claudiu Corlaci, Ioana Maria Ursaleș și Daniel Simina, care au obținut 10 pe linie la Evaluarea Națională 2015 vor să-și continue studiile la profilul matematică-informatică. Primii trei menționați aleg Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, iar cel din urmă, Liceul ”HCC” din Apuseni, el fiind originar din Abrud.

Din cei peste 2.700 de elevi din județul Alba care au susținut examenul de Capacitate în 2015, patru au avut lucrări fără greșeală, fiind notați cu 10 atât la limba română cât și la matematică.

Ei se află printre cei 409 de elevi la nivel național care au reușit această performanță.

Ziarul ”Unirea” a luat legătura cu ei pentru a afla cine sunt, ce pasiuni  au, cum au reușit, la liceu doresc să studieze și ce planuri au pentru viitor.

elevi Evaluare Nationala03Raluca Delia Bozdog – Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia

Raluca spune că va alege Colegiul ”HCC” din Alba Iulia, profil matematică informatică intensiv engleză, pentru că este o instituție de învățământ de prestigiu, cu dascăli bine pregătiți, iar profilul se potrivește cel mai bine pasiunilor ei, și mai mult decât atât, îi oferi mari oportunități în cariera profesională.

”Pregătirea pentru Evaluarea Națională a fost una temeinică și continuă de-a lungul celor opt ani de zile, pentru că dacă îți dorești să obții rezultate foarte bune nu îți poți permite  nici sincope în cunoștințe, nici momente îndelungate de relaxare exagerată. Subiectele pe care le-am întâlnit la examene au avut aceeași dificultate atât la limba română cât și la matematică, însă emoții mai mari am avut la română din cauză că aici intervine și felul în care profesorul corector se identifică sau nu cu ceea ce scrie elevul și există întotdeauna șansa de a nu reuși să te evidențiezi pe subiectele date, motiv pentru care, chiar dacă mă așteptam la note mari, nu am îndrăznit să cred că voi lua nota 10 la ambele materii”, a spus Raluca.

”Vreau să le mulțumesc pentru că m-au ajutat să ajung acolo unde sunt astăzi profesorilor care au contribuit la formarea mea atât ca și elev cât și ca persoană, în frunte cu doamnele profesoare Sava Corina și Furdui Miruna, profesoarele de matematică și de limba română, familiei care m-a susținut mereu și colegilor care au fost lângă mine zi de zi”, a conchis eleva.

elevi Evaluare Nationala04Ioana Maria Ursaleș – Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia

Ioana va fi în continuare colega Ralucăi și la Colegiul ”HCC” din Alba Iulia. Ea alege tot secția matematică-informatică intensiv engleză, deoarece consideră că este o specializare care-i oferă multe perspective pentru viitor.

”Pregătirea mea nu a constat într-o rețetă exactă, ci a însemnat doar exercițiu constant și muncă atent dozată de-a lungul celor opt ani petrecuți în școală. De asemenea, alături de pregătire, am avut nevoie şi de ieşirile cu prietenii sau muzică – ele m-au ajutat să mă relaxez. Ambele examene au fost de dificultate medie, dar aş putea spune că am fost mai emoționată pentru cel de la limba română, deoarece partea de literatură este interpretabilă. Datorită faptului că m-am descurcat la ambele examene, mă aşteptam să iau o nota bună, dar nu credeam că voi lua 10 pe linie”, a spus Ioana.

Ea spune că, pentru viitor, ar vrea să studieze medicina sau pedagogia.

”Pentru aceste rezultate vreau sa le mulțumesc familiei și colegilor, prietenilor, pentru că m-au susținut întotdeauna. De asemenea vreau sa le mulțumesc profesorilor care m-au ajutat si m-au pregătit de-a lungul acestor ani, în special doamnelor profesoare Furdui Miruna, Sava Corina şi Todor Paraschiva, de limba română și matematică, pentru că m-au îndrumat ajutându-mă să ajung la acest rezultat”, a menționat Ioana.

elevi Evaluare Nationala02Robert Claudiu Corlaci – Școala Gimnazială ”Vasile Goldiș” din Alba Iulia

Robert alege Colegiul ”HCC” din Alba Iulia, profil matematică-informatică intensiv engleză. El spune că s-a pregătit foarte serios de la începutul anului la matematică și română, dar fără să neglijeze celelalte discipline. Elevul s-a așteptat la un rezultat foarte bun, însă nu tocmai la 10 pe linie, și susține că subiectele au fost facile. Una dintre opțiunile sale după finalizarea învățământului liceal este Facultatea de Arhitectură și urbanism.

”Aș dori, în primul rând, să-i mulțumesc familiei care m-a susținut de-a lungul pregătirii mele, profesorilor, bineînțeles, în special doamnei profesoare Sopterean Adriana, care a avut încredere în mine și cu sprijinul căreia am obținut nota 10, dirigintei Câmpean Valeria, fiindu-mi și profesoară de matematică, dar și colegilor și prietenilor care mi-au fost alături.

În viață mă ghidez după principiul „Toate visele tale se pot împlini dacă ai curajul să le urmezi!” În timpul liber, îmi place mult sa practic tenisul, să socializez, fie pe internet, fie în oraș, să ascult muzică sau sa vizionez filme. Sunt nerăbdător sa experimentez viața de liceu și sunt optimist că totul va fi bine pentru toți în aceasta nouă etapa a vieții noastre!”, transmite Robert.

elevi Evaluare Nationala01Daniel Simina – Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din Abrud

Daniel vrea să-și continue studiile în Abrud, la Liceul ”Horea, Cloșca și Crișan” deoarece consideră că este un liceu bun, cu profesori bine pregătiți, iar profilul matematică-informatică îi oferă posibilități variante și după terminarea învățământului liceal.

”Această performanță a fost posibilă datorită faptului că în acești 8 ani de zile am încercat să „culeg” cât mai multe cunoștințe, mai ales în domeniul matematicii și al limbii romane, dispunând, bineînțeles, de dascăli foarte buni. În opinia mea, a fost mai greu la română, deoarece modul tău de exprimare trebuie să fie unul pe care să îl placă toata lumea, ceea ce necesită multă concentrare și multă abilitate în îmbinarea cuvintelor. Mi-am propus să iau 10 pe linie, însă doar după ce am predat lucrările m-am așteptat la acest rezultat”, a spus Daniel, care ar vrea să devină inginer.
”În primul rând, vreau să le mulțumesc părinților, deoarece mi-au oferit tot sprijinul de care aveam nevoie, atât moral cât și material. În al doilea rând, vreau sa le mulțumesc dascălilor Scolii Gimnaziale „Avram Iancu” Abrud care m-au învățat atât de multe, în special domnului profesor de limba si literatura romana Emil Mihetiu, domnului profesor de matematica Haiduc Dan, care au contribuit enorm la acest rezultat și doamnei învățătoare Anica Cioara care mi-a fost o deosebita „călăuză” în primii mei ani de școala. Nu în ultimul vreau sa le mulțumesc colegilor de clasă, deoarece au constituit mereu un sprijin moral pentru mine și fără ei lecțiile din acești ani ar fi fost lipsite de culoare”, a precizat elevul. Daniel este pasionat de sport: fotbal, volei, ciclism, dar și de poezie.

În 2014, în județul Alba nu au fost medii de 10, însă cinci elevi au obținut cea mai mare medie – 9,95. În 2013, la Evaluarea Națională au fost înregistrate nu mai puțin de 16 medii de 10.

În 2015, județul Alba se află pe locul 9 în topul județelor cu cele mai mari procente de promovabilitate la Evaluarea Națională 2015, înainte de soluționarea contestațiilor.

Elevii din Alba au obținut 82 de note de 10, dintre care la matematică – 66, la limba română – 15, în vreme ce un singur elev aparținând minorităților naționale a luat 10 la limba germană.

Ministerul Educaţiei a decis ca de anul trecut media de admitere să se calculeze ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%,  şi media generală de absolvire a claselor V-VIII, care are o pondere de 25%.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Patru elevi de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir, rezultate remarcabile la olimpiada de limbi romanice: Dănilă Maria Angeles, calificare la etapa națională de limba spaniolă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Patru elevi de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir, rezultate remarcabile la olimpiada de limbi romanice: Dănilă Maria Angeles, calificare la etapa națională de limba spaniolă Elevii de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir au reușit o calificare la etapa națională a olimpiadei de limba spaniolă și un premiul III, o mențiune la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea