Rămâi conectat

Ştirea zilei

Și frumoase, și deștepte: Roxana și Maria, absolventele cu 10 la BAC, au dus Colegiul ”Lucian Blaga” din Sebeș în elita liceelor din România

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Roxana Sabău și Maria Mihăilă sunt absolventele care au luat 10 pe linie la examenul de Bacalaureat 2015 și care, prin notele lor, au dus Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș într-un top de elită la nivel național.

Cel mai bun liceu din municipiul Sebeș este unul dintre puținele instituții de învățământ din țară care a avut la BAC 2015 doi absolvenți cu media 10. Județe importante precum Cluj, Botoșani, Arad, Brașov, Dolj sau Brăila au avut câte o singură medie de 10, ceea ce arată că examenele nu au fost chiar ușoare.

Directorul adjunct, Marius Muntean, spune că pentru Colegiul din Sebeș rezultatul fetelor înseamnă foarte mult, mai ales că la nivelul județului Alba mai este doar un absolvent cu o astfel de medie. El precizează că profesorii sunt foarte mândri și pentru că la nivelul Colegiului sunt mai mulți absolvenți care se apropie de note de 10.

Citește și Ioana Cotuțiu, absolventa Colegiului HCC din Alba Iulia, cu 10 la BAC, vrea să revoluționeze domeniul IT: Am multe idei de implementare a informaticii în medicină

director adj Lucian Blaga Sebes01Sabau11111Citește și Peste 740 de contestații, în județul Alba. Cele mai multe, peste 340, la limba română

Toți candidații care obțin media 10 la BAC vor primi bilet la Untold Festival, unul dintre principalele evenimente din Cluj. Roxana și-a cumpărat bilet pentru acest festival deoarece, spune ea, nu s-a așteptat să ia chiar 10 pe linie, iar acum dorește să-l vândă pentru că va avea intrarea gratis. În această vară, tânără își dorește să călătorească în țară și în străinătate cât îi permite bugetul. De la toamnă va fi studentă a Facultății de Relații Economice Internaționale în limba germană, iar după, dacă va avea ocazia, nu va spune ”nu” unei cariere în afara granițelor. Ea are ca și pasiuni dansul și sportul: baschet, tenis, înot, iar în viitor ar vrea să aibă o firmă de organizat evenimente.

Citește și Ministerul Educației a publicat notele absolvenților de liceu

Media 10 curat a fost o surpriză și pentru Maria Karina Mihăilă, care se caracterizează ca fiind o fire perseverentă și ambițioasă. Pentru examenul național s-a pregătit doar în al doilea semestru din clasa a XII-a. Ea vrea să Carina01studieze Telecomunicații în Cluj-Napoca și să termine facultatea cu o medie cât mai mare. În viitor vrea să-și găsească un loc de muncă în țară să nu fie nevoită să plece în străinătate. Pentru această performanță mulțumește părinților care au încurajat-o și profesorilor care i-au oferit informații.

Citește și Alba, pe locul 9 în topul județelor cu cea mai mare rată de promovare la Bacalaureat 2015

Roxana a terminat specializarea matematică informatică, iar Maria, științe ale naturii.

În județul Alba, un procent de 74,2 la sută dintre candidați au promovat examenul de Bacalaureat 2015, sesiunea iunie-iulie, înainte de depunerea contestațiilor. Examenul a fost susținut de 2.904 absolvenți.

Citește și Topul liceelor din județul Alba după procentul de promovare la Bacalaureat 2015: Colegiul Militar și Liceul ”Sf. Iosif”, în fruntea clasamentului

Corectarea și notarea lucrărilor de la Bacalaureat 2015 s-a realizat în alt județ decât cel în care candidații au susținut examenele scrise, potrivit unei modificări introduse de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, printr-un ordin care a fost publicat în Monitorul Oficial. Schimbarea procedurii de corectare a lucrărilor duce și la amânarea cu o zi a datei la care elevii vor afla primele rezultate de la BAC.

Citește și IȘJ Alba: 303 note de 10 la Bacalaureat 2015. Procent de promovabilitate de 74,25% – mai mare cu 5 procente decât în 2014

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea