Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO / VIDEO: O seară cu suflet…. De suflet…. vineri, la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia. Vernisajul expoziției de grafică în tuș ”De suflet…” a artistei Geta-Maria Mariș Guju

Mondoc Adriana

Publicat

în

Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia a găzduit vineri, 1 februarie, începând cu ora 18.00, vernisajul expoziției de grafică în tuș ”De suflet…” a artistei Geta-Maria Mariș Guju.

Iubitorii de artă, prietenii și cunoscuții au trecut pragul  Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia pentru a descoperi o parte de ”suflet” văzută prin ochii Getei-Maria Mariș Guju. Ca invitați speciali ai acestei ”seri între prieteni” au fost Teatrul Skepsis, Surugiu Victor și Adrian Puiuleț cu un moment de muzică Folk.

Expoziția este despre oamenii din viața artistei care au contribuit la formarea ei ca om. Este un cadou, un omagiu adus acestora: ”Vă invit să vă gândiți la bunicii, părinții, vecinii și profesorii dumneavoastră, la cei care v-au ajutat să vă formați, fiecare în felul lui.”

Sunt expuse  21 de portrete, dar în spatele fiecărui portret există o poveste. 21 de povești pe care artista le-a scris în Albumul de expoziție. ”Portretele sunt strânse din 2011. Erau potrete păstrate în sertar. Erau lucrările mele de suflet. Nu am reuși să-mi fac curajul să le expun, până nu le-au văzut câteva persoane dragi mie, prietenele mele și m-au încurajat să împart și cu ceilalți bucuria. Atunci m-am hotărât să scriu și cum i-am cunoscut pe fiecare dintre ei, povestea fiecăruia”, a spus artista.

Expoziția va rămâne deschisă pe parcursul întregii luni.

Pictorița Geta Maria Mariș-Guju este o ”artistă din pasiune”. Are 38 de ani. Este mamă și lucrează full-time, dar nimic nu o oprește să se dedice pasiunii sale.  Acum, trăiește în Alba Iulia, dar locul în care s-a descoperit ca artist, acum cinci ani, este Sebeș.

Artista a bifat două expoziții personale și a participat cu lucrări la mai multe expoziții colective organizate de Arttrad Sebeș și Galeriile Elite Prof Art din București.

[nggallery id=6713]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea