Rămâi conectat

Sport

FOTO-VIDEO: Galda e în sărbătoare! Industria a promovat în Liga a 3-a şi într-un an a urcat două eşaloane!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Penalty baraj si bucurie63Campioana-revelaţie a Ligii a IV-a, din postura de nou-promovată, Industria Galda de Jos a reuşit să-şi ducă visul până la capăt şi să promoveze în Liga a 3-a. Astfel, în următoarea ediţie a eşalonului terţ, Metalurgistul Cugir mai are alături o „albaneză”: merituoasa Industria Galda, cu un lot cvasidebutant la acest nivel.

A fost un meci extraordinar. Adversarii au fost echipa mai experimentată, noi am avut tinereţea de partea noastră. Înainte de penalty-uri le-am spus băieţilor că au făcut un meci de senzaţie şi acum se poarte întâmpla oricine. Cred că suntem capabili să facem faţă Ligii a 3-a, dar mai avem nevoie de câţiva jucători experimentaţi. Alba a promovat a treia oară la rând şi cred că acest lucru se datorează competiţiilor tari organizate de AJF Alba”, a spus antrenorul Alin Hancăş.

Penalty baraj si bucurie82Barajul dramatic de la Deva a fost adjudecat la loviturile de departajare de echipa lui Alin Hancăş, un personaj extrem de modest, dar în accelaşi timp demn de apreciat pentru munca depusă (imediat după joc a plecat în Italia cu o grupă de copii de la CSŞ Blaj). Hancăş a spart toate barierele, a realizat a doua promovare consecutivă cu Industria Galda, pe care a preluat-o în Liga a 5-a, după ce a … promovat în Liga a 3-a în 2012 cu Europa Alba Iulia.

*Noroc, voinţă şi… Cernea

Conjudeţenii au avut şi noroc, dar au şi dat totul pe teren, au crezut până la Industria Galda de Jos-CS Ghiroda16capăt. În prima repriză adversarii s-au jucat cu ocaziile, apoi Cernea a egalat în minutul 90+3, când CS Ghiroda se pregătea de bucuria supremă. Apoi oponenţii au lovit bara în minutul 118, dar la penalty-uri găldenii au avut nervii mai tari. „Al treilea baraj a fost cu noroc pentru mine şi dedic golul domnului primar Romulus Raica. De  mult timp îmi doresc să ajung să joc în Liga a 3-a. Sincer, nu mai credeam în şansa noastră în final, dar toţi coechipierii am dat totul pe teren”, a precizat Andrei Cernea, eroul ce a marcat golul egalizator în minutul 90+3.

*Ştef şi meciul lui cu senegalezul Mediop

Cătălin Ştef a avut un meci personal cu senegalezul Mediop, care l-a învins în minutul 43. Apoi portarul Galdei s-a revanşat, apărând lovitura de departajare executată de atacantul african. „I-am spus „prietenului” meu, după ce m-a lovit cu cotul în ureche că nu o să mai marcheze în acest meci, i-am repetat inclusiv înainte de penalty-urile decisive. I-am promis că o să-i apăr lovitura şi aşa a fost, deşi la penalty-uri  e o loterie. Am reuşit să revenim, de la pauză totul s-a schimbat în favoarea noastră. Doamne ajută să facem o figură frumoasă în Liga a 3-a”, a precizat portarul Cătălin Ştef.

http://youtu.be/CL0_vtmoQCU [nggallery id=1989]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Gloria Bistrița-Năsăud – CSU Alba Iulia 3-0 (2-0), eșec drastic în prima etapă din play-off

Dan HENEGAR

Publicat

în

Gloria Bistrița-Năsăud, liderul Seriei 9 din eșalonul terț, a învins net scor 3-0 (2-0) pe CSU Alba Iulia, în prima etapă din play-off. Dacă în urmă cu o săptămână, pe „Pielarul” din Sebeș, studenții s-au impus și și-au asigurat calificarea matematică în play-off, de data aceasta trupa lui Adrian Falub și-a luat revanșa, ultimele două […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea