Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Monden-Clubbing

FOTO-VIDEO: „DesCÂNTECE DE BLUES”, cu Marcian Petrescu&Trenul de Noapte în încheierea Festivalului Alba Jazz de la Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Festivalul Internaţional Alba Jazz de la Alba Iulia s-a încheiat duminică seara cu un concert de blues,  marca Marcian Petrescu&Trenul de Noapte. Timp de mai bine de o oră şi jumătate, cele câteva sute de  albaiulieni prezenţi în Piaţa Cetăţii au putut asculta piese cu elemente din blues-ul de factură Chicago, din funk, soul, rhythm & blues, country și rock & roll şi până la fuziuni cu muzica braziliană și cubaneză.

Vineri, sâmbătă şi duminică, trei zile pline de muzică jazz la Alba Iulia. Trei zile în care iubitorii genului muzical s-au bucurat să-i vadă şi să-i asculte live, pe scenă în oraşul lor, pe unii dintre cei mai consacraţi artişti de jazz  din ţară şi din străinătate. Despre concertele de vineri şi sâmbătă aţi aflat deja.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Duminică, începând cu ora 18.00, i-au încântat din nou pe albaiulieni alte trei superconcerte. De la ora 18.00,   Duo LUIZA ZAN voce & JIMMY CSERKESZ chitară – Super voce, super concert în Sala Unirii, de la ora 19.30 în Piaţa Cetăţii –   concert world music, marca COBZALITY (București).

În încheierea Festivalului Alba Jazz din acest an, albaiulienii prezenţi în Piaţa Cetăţii s-au bucurat să-i asculte timp de peste o oră şi jumătate, într- un superconcert, pe Marcian Petrescu&Trenul de Noapte adică pe Marcian Petrescu la muzicuță, voce, texte, Rareș Totu – la chitară, Sheby Joo –  bas și Constantin Bărbășelu  – baterie.

„Mă întorc acasă”, „Vecinul de la doi”, „Nu mă stresa” sau „Mi-e dor de tine”, sunt doar câteva dintre piesele care au răsunat duminică seara pe scena festivalului.

În cadrul recitalului trupa a lansat, aici la Alba Iulia, un nou album, intitulat „desCÂNTECE DE BLUES”.

„Trenul de Noapte” este, azi, unica formație din România care abordează harmonica blues, (blues cântat la muzicuță), Marcian Petrescu fiind cotat drept cel mai bun cântăreț la muzicuță din țară, având o performanță discografică remarcabilă (recent a primit Premiul pentru Blues la Gala Premiilor Jazz din București).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Monden-Clubbing

Monden-Clubbing

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 3 – 9 mai 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 3 – 9 mai 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall Kingdom of the Planet of the Apes / Planeta maimuțelor: Noul regat Avanpremiera Regia: Wes Ball Cu: Freya Allan, Kevin Durand, Dichen Lachman, William H. Macy, Owen Teague Gen Film: Actiune, SF […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea