FOTO, VIDEO: Albaiulianul Gicu Grozav, un nou gol în Ungaria, pentru Diósgyőri VTK

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Gheorghe Grozav, fotbalistul albaiulian în vârstă de 30 de ani, a marcat iarăși în campionatul Ungariei, în jocul dintre Diósgyőri VTK și Puskas Academy, contând pentru etapa a 8-a a OTP Bank Liga.

“Alb-roșii”, la care s-a transferat în vară ex-uniristul, s-au impus cu scorul de 3-0 (3-0), iar Grozav a închis tabela cu reușita din minutul 38 (reluare din apropiere a unei centrări venite de pe flancul drept). Jucătorul din Cetatea Marii Uniri a evoluat până în minutul 77, Gicu trecându-și în cont a doua reușită stagională (în șase apariții în acest sezon), în distribuția adversă regăsindu-se un alt internațional român, Alexandru Băluță (înlocuit în minutul 59).

USR - Alegeri parlamentare 2020

Venit în vară de la o altă formație din Ungaria, Kisvarda, Grozav are 3 goluri în cele 7 meciuri din acest sezon. Prima reușită a fost în confruntarea DVTK – Honved Budapesta, de acum 4 etape, scor 2-4, când a fost eliminat. De asemenea el a mai punctat în Cupa Ungariei, în Cupa Ungariei, cu Balassagyarmat,  partidă câștigată de DVTK, în deplasare, cu 2-0.

Fosta formație a lui Grozav, Kisvarda, a decis să-l pună pe liber în aprilie, după ce românul a plecat în țară fără permisiunea clubului, împreună cu Latovlevici, ignorând deciziile clubului din acea perioadă legate de pandemia de coronavirus.

Dyosgyor venea după patru eșecuri consecutive, echipa fiind acum pe locul 11 din 12 formații, cu 7 puncte în 7 partide disputate. Ultima clasată este Mezokovesd, la egalitate de punct. Kisvarda, unde este legitimat un alt albaiulian, portarul Mihai Mincă (36 de ani) se clasează pe locul 5, cu 10 puncte, după remiza externă cu MTK Budapesta (ex-uniristul, iarăși rezervă, nu a jucat în acest sezon).În runda următoare va fi un duel al orgoliilor, cu Gicu Grozav împotriva fostei sale formații, Kisvarda – DVTK, duminică, 1 noiembrie, de la ora 19.30.

Sursa: Diósgyőri VTK (facebook)

Dan HENEGAR