Rămâi conectat

Sport

FOTO, Unirea Alba Iulia – Gloria Bistrița 2-1 (2-1) | „Alb-negrii” respiră după „finala” adjudecată împotriva lui Falub!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Unirea Alba Iulia a reușit o victorie importantă în încercarea de a evita retrogradarea, 2-1 (2-1) pe „Cetate” cu Gloria Bistrița, formația lui Adrian Falub, antrenorul care a condus formația din Cetatea Marii Uniri la ultima campanie de promovare în Liga 1, în 2009.

Albaiulienii au trecut peste momentul dificil, au remontat ecartul inițial de pe tabelă și au câștigat o dispută „de totul sau nimic”

„Alb-negrii” aveau nevoie ca de aer de toate punctele pentru a mai spera și au cucerit 3 puncte imense care le mai dau dreptul la calcule. Veniți după năucitorul set la tenis încasat sâmbătă în fieful „virușilor verzi”, albaiulienii s-au văzut conduși din minutul 19, însă și-au revenit rapid și au întors tabela. „Găselnița” numită Oluwaseun, trimis vârf de atac a dat roade.  Nigerianul „Șoni” (cum este poreclit jucătorul de culoare) a pasat decisiv pentru Iepure (33), iar 10 minute mai târziu a înscris cu un șut în diagonală, prima sa reușită pe arena albaiuliană. În actul secund marile ocazii au fost în contul vizitatorilor, însă reduta a suportat presiunea, iar Unirea se bucură iar după 3 runde în care a cules un singur punct

O altă finală a supraviețuirii va fi vineri, la Turda, cu Sticla, ce a invins 5-3 (3-3), pe  Sănătatea. În acest moment Sticla are 21 de puncte, iar Unirea are 19 puncte.

Mulțumesc băieților pentru efortul făcut și pentru că au avut puterea să treacă peste momentele grele suferite după înfrângerea umilitoare de la Sănătatea. Sperăm în continuare în salvarea de la retrogradare, pentru că Alba Iulia e un oraș ce merită o echipă măcar în Liga a 3-a„, a spus Marcel Rusu.

*Falub: „Unirea e un brand al orașului”

Adversarii au fost mai pragmatici, aveau nevoie de puncte și meritau victoria chiar dacă noi am ratat ocazii importante în actul secund. Nu este deloc normal ce se întâmplă în fotbalul din Al ba Iulia. Este rușinos ca Unirea să se chinuie să nu retrogradeze în Liga a 4-a. Am un gust amar după această revenire pe «Cetate», un stadion ce arată ca în urmă cu 10 ani și un gazon foarte prost. Nu este normal unde a ajuns Unirea, iar autoritățile locale și cei care pot să se implice trebuie să o facă. Unirea Alba Iulia are istorie, este un brand, așa cum e «U» pentru Cluj și Poli pentru Timișoara„, a spus Adrian Falub.

*0-1, MIN. 19: AL: STOICA șutează sub bară din careul mic, după ce Ciorgovean a scăpat balonul în față la „libera” din lateral executată de D. Buia;

*1-1, MIN: 33: IEPURE împinge mingea din apropierea liniei porții, la pasa lui Oluwaseun, ce-l driblase pe Oct. Ivan (oaspeții au solicitat ofsaid, pe considerentul că era doar un jucător în spatele mingii, portatul fiind ieșit în lateral, o fază dificilă pentru asistent)

*2-1, MIN. 43: lansat în adîncime, OLUWASEUN a șutat plasat, în dreapta, în diagonală, bară-gol

Actul secund a debutat cu două situații bune ale vizitatorilor, „cap” peste Meșter (47) și deviere milimetrică Curtuiuș (49).A replicat Mâlnă (53) – șut din  8 metri, deviat, puțin alături. Iar pericol la poarta gazdelor, cu D. Buia (60) – cap în transversală! Bistrița amenință iar, voleu Trifan (84) din 12 metri, puțin alături. Ciorgovean (90) evită egalarea, după ce a respins în lateral șutul lui Trifan din careu. Cîrloanță (90+4), cap de la 15 metri peste poarta goală!

În prima repriză, uniriștii au început tare, cu ocazii Fetița (4) și Indei (6, când portarul a ieșit greșit în afara careului). La 0-1, D. Buia (30) a executat o lovitură liberă de la 20 de metri peste transversală. În tribune sunt în jur de 200 de spectatori, între care și o mică dar zgomotoasă galerie uniristă.

Vizitatorii sunt conduși de antrenorul Adrian Falub, cel care în urmă cu 13 ani, în aprilie 2009, îi prelua pe “alb-negrii”, cu care reușit în acea vară o performanță, a doua promovare din istorie în Liga 1.

Echipe:

Unirea: Ciorgovean – Bârdea, Dehelean, Scrob/ cpt, Oneț –  Adnan – Iepure (83, Bakcsi), Mâlnă, Fetița (90+2, Lupea), Indrei (73, Ispas) – Oluwaseun (83, Cîrloanță); rezerve Sîntoma, Banienschi, Harangozo, Sg. Tineiu, An. Moldovan. Antrenor Marcel Rusu.

Gloria: Oct. Ivan (46, Neac;u) – Meșter, Fl. Cordoș, Dicu – Al. Stoica, Covaciu (77, Joca), Enescu (46, B. Pop), Trifan – Chirlejan (77, Stoianov), Curtuiuș/ cpt, Buia; rezerve Nalați, Potra, Andrecuț, Mihali, Sulici. Antrenor Adrian Falub.

Avertismente: Ciorgovean (89, Bârdea (90+4))/ Oct. Ivan (15), B. Pop (73)

Arbitri V. Hurducaș, P. Bojar (ambii Cluj-Napoca), B. Vasile (Sibiu) Observatori I, Teodor, I. Orosfoian (ambii Tg. Mureș)

Foto: Lucian DANCIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea