Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Unirea Alba Iulia – Gaz Metan Mediaş II 1-1 (1-1) | Pas fals pentru „alb-negri” în runda inaugurală a Ligii a 3-a

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Unirea Alba Iulia a debutat în al doilea an petrecut în eşalonul terţ, pe „Cetate”, cu o remiză împotriva formaţiei Gaz Metan Mediaş II, scor 1-1 (1-1). „Alb-negrii” au pierdut două puncte, după acest pas fals, împotriva unei echipe extrem de tinere, ce a avut în portarul David Cristea cel mai bun jucător, albaiulienii dezamăgind prin acest rezultat neașteptat.

*1-0, MIN. 4: căpitanul SELAGEA transformă elegant, cu mare stil, „scăriță”, un penalty clar, obținut de Al. Giurgiu, după un duel cu Grădinar.

*min. 37: vizitatorii egalează prin HĂJMĂȘAN, cu un șut din careu, la coțlul lung, la o nesincronizare din defensiva adversă.

*Himcinschi: „Am rămas datori”!

Nu ne-am ridicat la parametri așteptați, nu am fost proaspeți, nu am avut inteligența necesară. Trebuie să căutăm cauzele… Am întâlnit o echipă tânără și trebuia să câștigăm, indiferent de circumstanțe. Am rămas datori, sperăm să ne revanșăm în meciurile următoare, spectatorii trebuie să aibă răbdare, să rămână alături de noi, pentru că Unirea nu și-a arătat adevărata față„, a comentat Adorian Himcinschi.

Peste 1300 de spectatori pe „Cetate” (646 de bilete vândute), la meciul inaugural. Echipa secundă a „găzarilor” are o medie de vârstă de 17,9 ani, de la primă echipă fiind doar conjudețeanul R. Trif (originar din Jidvei). Prima repriză am asistat la o prestație palidă a amfitrionilor, care cu excepția golului nu au amenințat buturile adverse

Vizitatorii mai ratează p bună ocazie prin Jica (42), Al. Giurgiu îndepărtând balonul din apropierea porții.

La reluare, Himcinschi îl lasă la cabine pe S. Turuș, schimbă registrul tactic, iar amfitrionii au avut două oportunităţi prin I. Grozav (51) – șut respins în corner de D. Cristea, Tat (57) – șut afară și Lăsconi (60) – a tras afară din careu. F. Morar (64) a tras puternic din careu dar D. Cristea a respins spectaculos. Nici vizitatorii nu se lasă la prejos, iar Ad. Matei (68) l-a blocat în momentul șutului pe Mîndrean. Ritmul jocului a scăzut, dar Selagea (83) a fost blocat în careul mic, irosind o nouă șansă a gazdelor, iar peste două minute, D. Cristea a intervenit salutar în fața aceluiași Selagea, scăpat singur cu portarul. Portarul medieșean D. Cristea (17 ani) arată iarăși că merită să fie omul meciului, reținând „libera” lui Giurgiu de la 18 metri (89)!

*Unirea: Căt. Suciu – Apetri (84, S. Fulea), Scrob, Ad. Matei, Al. Giurgiu – B. Ștef (41, F. Morar), I. Grozav, Selagea, Tat (69, An. David) – Lăsconi, S. Turuş (46, Al. Man); rezerve V. Răducanu, An. David, Onacă, Davidaş, S. Fulea. Antrenor Adorian Himcinschi.

*Gaz Metan: D. Cristea – Grădinr, Băcilă, Pop, Juca, Bîrză, Buziuc, Hăjmășan (72, Ilaș), Capră (58, Mîndrean), R. Trif (88, Cioban), S. Iorga (76, Bîrsan); rezerve Ciupercian, Cioban, Ilaș, Bîrsan, Toșu, Savu, Mîndrean. Antrenor Dumitru Solomon

*Gicu Grozav, din Turcia, alături de uniriști!

Desi sunt departe de țară, inima mea este alături de echipa mea de suflet – FC Unirea din Cetatea Marii Uniri. #Uniriștii încep astăzi de la ora 18:00 Campionatul și vor juca pe Cetate. Sper ca tot orașul să îi susțină. Hai Unirea! Hai băietii!„, este mesajul postat pe o rețea de socializare de Gicu Grozav.

Astăzi debutează Liga a 3-a, ediţia 2017-2018, stagiune în care investim multe speranţe, cu cele 4 conjudeţene prezente la startul Seriei a 5-a, alături de contracandidata „U” Cluj, „şepcile roşii” fiind considerate marele rival la promovarea în eşalonul secund. Cum Performanţa Ighiu stă în runda inagurala, iar Metaurgistul Cugir şi Industria Galda au jocuri externe, singurul meci ce se va disputa în Alba este astăzi, de la ora 18.00, pe „Cetate”, unde „alb-negrii” primesc vizita echipei secunde a prim-divizionarei, unde activează ca preşedinte Ioan Mărginean „Limoniu”.

*Un nou început pentru Unirea!

Este un nou început pentru fotbalul albaiulian, ce are altă anvergură prin proiectul „renaşte Unirea”, pus în practică prin implicarea financiară a „salvatorilor” Gicu Grozav şi Mihai Oancea. După victoria din Cupa României, 1-0 cu Unirea Dej, uniriştii revin după aproape un an pentru un meci din eşalonul terţ pe arena din muncipiul reşedinţă de judeţ, în jurul formaţiei conduse de Adorian Himcinschi existând interes şi emulaţie

[nggallery id=4481]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4 | Spicul Daia, scorul etapei; Greapcă, hat-trick pentru Energia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4, după etapa a 24-a. Spicul Daia a scorul etapei cu CSM Unirea Alba Iulia, golgheterul Greapcă, hat-trick pentru Energia. *CIL Blaj – CS Ocna Mureș 3-1 (2-0) Echipa din „Mica Romă” a câștigat derby-ul rundei și este foarte aproape să devină campioana celui de-al 4-lea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea