Ziarul Unirea

FOTO: Unirea Alba Iulia – CS Ocna Mureș 2-1 (1-0), „Alb-negrii” au câștigat derby „de Alba”, ocnamureșenii aproape de Liga a 4-a!

Unirea Alba Iulia a câștigat derby-ul „de Alba” de la Zlatna, cu CS Ocna Mureș, afundând echipa lui Gabriel Cotoară în subsol, scor 2-1 (1-0).

„Alb-negrii” au luat trei puncte prețioase, al doilea succes la rând, punând 10 puncte între ei și gruparea din orașul salin, care mai are doar șanse matematice de a evita retrogradarea. „Soda dragă” s-a agățat cu disperare de meciul ultimei șanse, a avut și ghinion la cele două bare avute după pauză, una la 1-2, însă vizitatorii rămân doar cu regretele, după un meci în care au încercat să dea lovitura, au avut ocazii, cei doi portari greșind fiecare la o reușită a adversarilor, Angeru la deschiderea scorului, Sporea la golul lui C. Lazăr.

ELIT

*1-0, MIN. 23: cap FETIȚA, din 7 metri, la o ieșire greșită Angeru, o gafă a portarului vizitator, după centrarea lui Al. Giurgiu.

*2-0, MIN: 58: BUCURICĂ, șut plasat din 13 metri, după pasa lui Pocol și eroarea lui Frențiu (a doua etapă la rând în care a marcat experimentatul jucător de flanc stâng).

*2-1, MIN. 62: C: LAZĂR împinge mingea în poartă, după o centrare lungă și o greșeală a lui Sporea, ce a scăpat mingea

ADEZIUNE PLUS ALBA

*Bicheși: „Ne doream mult să învingem”

Ne doream mult să învingem în acest duel al ambițiilor, un joc foarte important, care ne aduce liniștea. Până la 2-0, când a intervenit acea eroare, pot spune că sunt multumit de modul cum am evoluat. Îi felicit pe adversari pentru dăruire, CS Ocna Mureș este o echipă bună a seriei, dar poate este prea târziu pentru ei. Noi ne propunem să câșetigăm toate întâlnirile rămase până la final„, a spus Adrian Bicheși.

*Cotoară: „Șansele de salvare sunt foarte mici”

Din păcate am pierdut, după un meci echilibrat. Consider că puteam primi un penalty, din cele 4 căderi în careul adversm plus că am primit golurile din greșeli foarte mari. Am avut ocazii și două bare, dar când ratezi în fața unei echipe de tradiție, experimentate, orice detaliu face diferență. Șansele să ne salvăm din punct de vedere sportiv sunt foarte mici, dar încercăm să facem cât mai multe puncte până la final„, a precizat Gabriel Cotoară.

Cioară (54) – lovitură liberă de la 25 de metri, în transversală. La 1-2, o nouă bară a oaspeților, C. Lazăr (63) – șut din cădere. M. Domșa (82), nu găsește soluția fericită, în poziție centrală! Fetița (87) driblează trei jucători și șutează din 10 metri, pe jos, a respins Angeru. Sporea (90+2) a intervenit salutar în fața lui Cioară, scăpat în unghi.

Socaci (6), reluare cu capul alături. Bucurică (13) a trimis de la 16 metri, pe lângă bara dreaptă. Cioară (17) a solicitat penalty după un duel cu Scrob, fază discutabilă, la limită, una de genul „50/ 50”, stârnind proteste vehemente din partea ocnamureșenilor. După deschiderea scorului, Fetița (25) a fost blocat de Angeru, Cioară (27) a executat pe centru o lovitură liberă.

Echipe de start:

Unirea Alba Iulia: Sporea – Haj, Scrob, Mardare, Al. Giurgiu/ cpt – Adam (46, Pocol), Bârdea, D. Lupșan, Bucurică (81, F. Morar) –  Fetița (89, An. David), Selagea (85, Mâlnă); rezerve Sântoma, V. Codrea, N. Rus, M. Codrea, Joldeș. Antrenori Adrian Bicheși, Marcel Rusu și Ștefan Mardare.

CS Ocna Mureș: Angeru – Frențiu (77, M. Domșa), Haiduc, C. Lazăr, Al. Kiraly  – Guț (58, Cl. Marcu), Socaci/ cpt – G. Goronea, T. Cristea (58, Chișu), Tocu (58, Isac) – Cioară; rezerve Decean, Uță, Neșan,  Moise, Cunțan. Antrenori Gabriel Cotoară, Romeo Arinar și Tudor Stan.

Avertismente: Mardare (52), An. David (90)/ C. Lazăr (43), Cl. Marcu (65), Al. Kiraly (81)

Arbitri N. Lunca, B. Pojar, R. Mereș (toți Cluj-Napoca) Observatori C. Danciu (Hunedoara) I. Somolyak (Odorheiu Secuiesc)

Dan HENEGAR

Te-ar putea interesa și:

Unirea Alba Iulia – o primăvară a reconstrucției | “Alb-negrii” își creionează strategia la începutul săptămânii viitoare

Unirea Alba Iulia iernează pe poziția a 6-a a Seriei a 9-a, după un parcurs considerat nesatisfăcător de către oficialii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Industria Galda de Jos – șanse minime de a primi finanțare de la consilierii locali în acest an | Divizionara terță, foarte aproape de abandonul competițional, după aproape 7 ani!

Se prefigurează o iarnă amară pentru Industria Galda de Jos! Conform unor informații neoficiale deocamdată, aleșii locali nu intenționează să… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

România, scindată: doar 23 de județe reiau competițiile de Liga a 4-a! Jumătate au 4 echipe, minimul impus de FRF!!!

Decizia luată de Federația Română de Fotbal, aceea de a accepta la barajul de promovare în Liga a 3-a doar… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

După un an 2020 în “alb” și “negru”, Daniel Nicula vrea să plece de la Gaz Metan Mediaș pentru a juca mai mult

Pentru Daniel Nicula, puștiul minune crescut la Așezământul Social “Sf. Ghelasie” din Stremț, anul 2020 a fost unul cu lumini… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Ovidiu Pănăzan (powerlifting), pentru al șaselea an consecutiv desemnat cel mai bun antrenor din Alba la secțiunea sporturi neolimpice

Gala Sportului Județean 2020, una derulată doar în mediul online, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, i-a adus… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro