Rămâi conectat

Sport

FOTO: Unirea Alba Iulia – CS Ocna Mureș 1-0 (1-0) | “Alb-negri”, puncte vitale în derby “de Alba”! “Finala” e vineri, la Reghin

Publicat

în

Cu cuțitul la os, Unirea Alba Iulia a reușit să câștige pe “Cetate” derby-ul “de Alba” cu CS Ocna Mureș, gol Dehelean (38) – prima reușită a tânărului apărător în ‘alb-negru”.

Gruparea din Cetatea Marii Uniri a cucerit 3 puncte vitale, a realizat a 3-a victorie la rând, o premieră a stagiunii, 3 etape cu maximum de puncte. Totodată elevii lui Marcel Rusu s-au împus întâia dată în acest sezon împotriva ocnamureșenilor, ce aveau 3 întâlniri directe adjudecate. Amfitrionii au câștigat o nouă întâlnire decisivă, dar îi așteaptă marea finală a supraviețuirii, vineri, la Reghin, împotriva unei echipe ce se află cu 4 puncte în față, în penultima rundă, iar victoria devine obligatorie!  “Soda dragă” continuă seria extrem de modestă din ultimele 4 runde, când a luat un singur punct și a înscris un singur gol!

Mulțumesc jucătorilor pentru efortul depus, pentru joc și pentru rezultat, dar din păcate coroborat cu alte rezultate, nu putem sări de acolo, de pe locul 9. Este foarte importantă victoria, ne dă moral pentru a merge de a câștiga jocul de la Reghin, În acel meci, nici egalul nu ne ajută. Suntem la mâna noastră și trebuie să câștigăm meciurile rămase. Am avut dorință de victorie și de revanșă față de CS Ocna Mureș, Dehelean este un jucător tânăr, pe o pantă ascendentă„, a spus Marcel Rusu.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prima repriza a lor, deși au marcat la o greșala mare a noastră. A doua clar, repriza noastră, dar nu am marcat nici din 2 metri, nici din 5 metri, nici din 10 metri. S-a complicat situația, se joacă. Nu avem ce face, decât să ne pregătim, să așteptăm cu mult curaj următorul meci și să ne jucăm șansa, despre asta e sportul„, a transmis Paul Ciucă.

Un  prim mitan dominat de amfitrioni, care au și punctat, pentru ca la reluare jocul să scadă în intensitate, cu oportunități în final pentru vizitatori. O rundă la finele căreia Sticla Arieșul Turda e retrogradată matematic, iar pentru un loc de salvare se bat Sănătatea Cluj (30 de puncte, 4-2 la Bistrița), Avântul Reghin (29) și Unirea Alba Iulia (25)

În tribune sunt în jur de 400 de spectatori, între care și 30 de fani albaiulieni, poziționați după foarte multă vreme în peluza tabelei de marcaj, suporterii „Black Warriors” afișnând banner-ul „Unirea nu moare”.

*1-0, MIN: 38: corner Fetița de pe stânga, iar DEHELEAN a reluat cu capul din 7 metri, primul său gol în „alb-negru”

După pauză, Olawuseun (50) a șutat din 12 metri, a prins Ed. Mihail în doi timpi. „Cap” Guț (58), la colțul scur, Ciorgovean a deturnat în corner. Se remarcă apariția pentru prima dată în acest an a ocnamureșeanului Căt. Creț. Oluwaeseun (73), cursă excelentă, dar și o intervenție de apreciat a portarului Ed. Mihail. Șut Al. Giurgiu (87) alături. Ex-uniristul, „liberă” de la 30 de metri, prinsă de Ciorgovean (90+1). Haiduc (90+20, ratează reluarea cu capul, la 8 metri, în poziție favorabilă

Ocazie mare a gazdelor, șut Iepure din 7 metri în bara stângă (15). Fetița (18) a tras de la 30 de metri, a respins în corner Ed. Mihail! Oluwaseun (18) a tras din 10 metri, a respins cu piciorul Ed. Mihail. Șut Iepure din 12 metri, din unghi (42), alături.

Miza este doar pentru “alb-negri”, obligați să ia toate punctele pentru a-și menține speranțele de evitare a retrogradării, un pas greșit fiind sinonim cu reducerea drastică a șanselor. Gazdele vin după două victorii extrem de importante (2-1 cu Gloria Bistrița și 4-1 la Turda), iar vizitatorii sunt în scădere de turație cu un singur punct acumulat în 3 dispute (ultima întâlnire fiind un 1-4 acasă cu trupa lui Adrian Falub).

Echipe de start:

Unirea: Ciorgovean – Bârdea, Dehelean, Scrob/ cpt, Oneț (69, An. Moldovan) – Adnan – Iepure (69, M. Codrea), Mâlnă, Fetița, Indrei (79, Cîrloanță) – Oluwaseun; rezerve Sîntoma, Ispas, Bakcsi, Lupea, Banienschi, Harangozo,. Antrenor Marcel Rusu.

CS Ocna Mureș: Ed. Mihail – Pintilie (46, Al. Kiraly), D. Lupșan, Haiduc, Cunțan – Al. Giurgiu – Guț (62, Căt. Creț), Socaci/ cpt, Vasinc, Cioară 46, Cioargă)- Ceaca; rezerve A. Anghel, Longodor, Ov. Truță,  Coltor,. Antrenor Paul Ciucă.

Avertismente: Oneț (57), Cîrloanță (80), Ciorgovean (90+2)/ Guț (36), D. Lupșan (47)

Arbitri Cr. Pascu (Sibiu), Al. Turian (Zalău), Ad. Iancău (Derșida) Observatori M. Ciglenean (Cluj-Napoca), T. Marcu (Sibiu).

Foto: Lucian DANCIU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

Powerlifting de aur: uniristul Andrei Irimie – iarăși campion european | Delegația României, 31 de medalii și locul 3 pe națiuni!

Publicat

în

Începutul acestei luni a însemnat pentru România participarea la Campionatul European de Powerlifting, la Pilsen (Cehia), cea mai importantă competiție continentală și poate prima în care delegația tricoloră a avut statut de favorită clară la câștigarea medaliilor europene, într-o concurență cu reprezentanții altor 20 de națiuni.

Reprezentativa națională a reușit performanțe de pus în ramă: să conserve titlul de campion european la seniori prin Andrei Irimie (CS Unirea Alba Iulia, ce a reeditat performanța anului trecut), să obțină un număr fabulos de medalii, 31, și să se claseze pe un onorabil loc trei în clasamentul pe națiuni, devenind astfel una dintre națiunile care contează cu adevărat în plan sportiv, asta chiar dacă resursele materiale sunt limitate.

Există în sport momente în care se face liniște. O liniște profundă și premergătoare intonării imnului național, o liniște ce anticipează consfințirea faptului că un sport tânăr și viguros își revendică cu diplomație și fermitate locul 1 între sporturile momentului. Vorbim despre powerlifting, un sport pe care îl confirmă atât statistica cât și realitatea. De-a lungul timpului România a generat sportivi cu șanse la nivelul acestei competiții, dar parcă, niciodată, puterea organizatorică, managementul sportiv și strategia sportivă pe termen mediu și lung nu au fost privite în maniera în care am fost percepuți acum”, a sintetizat albaiulianul Ovidiu Pănăzan, președintele Federației Române de Powerlifting, ce are sediul în Cetatea Marii Uniri. La salba de medalii au contribuit și concurenții din Alba, ce și-au trecut în cont 12 distincții, aurul fiind adjudecat de Andrei Irimie (seniori, singura din delegația României la acest nivel) și Paul Bejenariu (CS Universitatea Alba Iulia, juniori).

Elit - Gustul Desăvârșit

*12 medalii adjudecate de sportivii din Alba

Sportivii din Alba, rezultate:

*juniori II (14-18 ani): Bianca Todorescu (cat. 57 kilograme, CS Unirea Alba Iulia, antrenor Ovidiu Pănăzan) – locul 3 la genuflexiuni, locul doi la împins din culcat, locul 4 la îndreptări și total;

*juniori I (19-23 ani): Paul Bejenariu (cat. 105 kg, CS Universitatea Alba Iulia) – trei medalii de aur la împins din culcat, îndreptări și total, o medalie de bronz la genuflexiuni și locul 3 pe echipe juniori I;

Alexandra Cazacu (cat. 52 kg, CS Unirea Alba Iulia, antrenor Ovidiu Pănăzan) – o medalie de argint la îndreptări și trei medalii de bronz;

*seniori: Andrei Irimie (cat. 83 kg, CS Unirea Alba Iulia) – medalie de aur la împins din culcat, locul 11 la total, locul 13 la genuflexiuni, locul 14 la îndreptări;

Alexandru Cazacu (cat. 120 kg, CS Unirea Alba Iulia, antrenor Ovidiu Pănăzan) – locul 8 la genuflexiuni, locul 9 la împins din culcat și total, locul 10 la îndreptări;

Daniel Ordean (cat. +120 kg, CS Unirea Alba Iulia, antrenor Ovidiu Pănăzan) – locul 4 la împins din culcat, locul 5 la total, locul 7 la genuflexiuni și locul 9 la îndreptări;

*juniori I (19-23 ani): Andrei Georgescu (cat. 53 kg, Iron Team Ploiești, antrenor Cristian Oproiu) – 4 medalii de aur și locul 3 pe echipe juniori I; Cristian Moise (cat. 59 kg, Iron Team Ploiești) – două medalii de argint, 3 medalii de bronz, locul 3 pe echipe juniori I; *seniori: Gheorghe Moise (cat. 66 kg, Iron Team Ploiești) – 3 medalii de bronz la genuflexiuni, împins din culcat și total; Ionuț Lupaș (cat. +120 kg, Crișul Oradea, antrenor Ovidiu Pănăzan) – două medalii de bronz la genuflexiuni și îndreptări; Daniela Stroe (cat. 47 kg, Iron Team Ploiești) – 4 medalii de argint; au mai participat Bogdan Pop (cat. 74 kg, Caza Powerlifting Timișoara, antrenor Sorin Cazacu) și Ioana Petcu (cat. 69 kg, Iron Team Ploiești).

Rezultatele au fost obținute în condițiile în care performanța despre care vorbim nu a avut niciodată nevoie de validarea majoretelor tot mai numeroase în sportul românesc. Să nu înțelegeți că aplauzele majoretelor nu sunt importante, sunt, numai că nu au fost niciodată fundamentul strategiei sportive pe care am aplicat-o în acești ani de când ne-am asociat cu marea performanță. Am reușit să urcăm pe podiumul european și mondial tocmai pentru că în culise am așezat greutățile nu strategia, tocmai pentru că în culise am continuat să ne pregătim, nu să reglăm luminile pentru un show bun. Între performanță și marketing este o diferență pe care este bine să o sesizăm. Sportul la acest nivel nu are voie să se transforme într-un spectacol de iluzionism în care mâna este mai rapidă decât ochiul lăsându-i astfel pe spectatori cu gura căscată și buzunarele goale. În liniștea despre care vorbeam ar trebui să se nască vocea celor chemați să recunoască, cu adevărat marea performanță, ar trebui să se nască dincolo de orgoliile și interesele exprese ale sportului local respectul  pe care-l merită o mișcare care a dat infinit mai mult decât a cerut. V-am dat din nou locul întâi între națiunile europene, am ridicat din nou steagul la cel mai înalt nivel. Rămâne să vedem ce veți face cu aceste realități….”, a încheiat antrenorul Ovidiu Pănăzan (prin intermediul unui comunicat de presă).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Finala Cupei României, faza județeană, în 11 iunie | Ultimul act al competiției “KO”, la Zlatna sau la Daia Română

Publicat

în

Conform informațiilor furnizate de Asociația Județeană de Fotbal, finala Cupei României, faza județeană, se va desfășura sâmbătă 11 iunie, în aceste zile urmând să se stabilească gazda ultimului act. Voința Stremț, câștigătoarea ultimelor două trofee județene, s-a calificat în finală după loviturile de departajare, elimânând Performanța Ighiu, iar cealaltă semifinală se va disputa miercuri, 25 mai, pe “Cetate”, între CSU Alba Iulia și Energia Săsciori.

Cum studenții lui Mihai Manea sunt favoriți, este foarte posibil să asistăm la a treia finală consecutivă între Voința Stremț și CSU Alba Iulia. Variantele vahiculate până în acest moment, Stadionul “Cetate” din Alba Iulia sau Galtiu, au căzut din diverse motive, arena albaiuliană nefiind agreată de oficialii stremțeni (locul pe care CSU dispută meciurile interne), la Galtiu fiind vorba despre un weekend în care familia Hulea este prinsă în alte activități programate anterior. Așadar, se discută despre Zlatna (a mai fost o finală, în 2009, pe “Minaur”, CS Zlatna – CS Ocna Mureș 3-0) sau Daia Română (în premieră), o decizie urmând să fie luată până la finele săptămânii.

În aceeași zi, în cuplaj cu finala Cupei României, se va disputa și finala Cupei României Under 19, competiție organizată în premieră de AJF Alba în acest an. La acestă întrecere juvenilă s-au înscris 6 echipe, repartizate în două grupe. Mai sunt meciurile Metalurgistul Cugir – LPS Sebeș (grupa B, în 18 mai, ora 18.00) și Fortuna Lunca Mureșului – CS Universitatea Alba Iulia (grupa A, 21 mai, ora 11.00), cele 4 fiind deja calificate în semifinale (ordinea din grupe se va stabili după aceste întâlniri, semifinalele sunt într-o singură manșă, în perioada 26-31 mai). Între aceste două întâlniri se va desfășura festivitatea de premiere a performerilor județeni din ediția 2021/2022, exceptând Campionatul Speranțelor “Dragoș Damian” (mutat în perioada anotimpului rece).

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

“Fotbal în familie”, ediția inaugurală, o reușită! Familia Avram, din Cugir, laureata competiției AJF Alba

Publicat

în

Ediția inaugurală a atractivei competiții “Fotbal în familie”, 3×3 (tata, mama și copilul) desfășurată în 15 mai, de Ziua Internațională a Familiei, în Piața Cetății din Alba Iulia (fostul parc Custozza), a fost câștigată de familia Avram (foto), din Cugir (Traian Avram este în staff-ul tehnic al divizionarei terțe Metalurgistul Cugir).

La turneu s-au înscris 26 de familii din județul Alba, competiția disputată în sistem eliminatoriu (tablou de tenis), după regulile “miuței” din copilărie (fără portar, aut cu piciorul, maxim 10 minute de joc, învingătoare echipa care are două goluri mai mult decât adversarul) fiind un real spectacol. O ințiativă remarcabilă a AJF Alba (sursa foto) prin organizarea acestui inedit turneu de fotbal, în parteneriat cu Federația Română de Fotbal, Consiliul Județean Alba, CSM Unirea Alba Iulia, Primăria municipiului Alba Iulia și Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba.

“Vrem să permanentizăm acest turneu, să îl îmbunătățim de la an la an, chiar să-l desfășurăm pe categorii de vârstă. Ne bucură interesul manifestat, a rezultat o acțiune reușită, la finele căreia toți cei prezenți s-au bucurat de fotbal”, a declarat Cristian Petropulos, președintele AJF Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Fiecare echipă a primit diplomă de participare, iar cele calificate în “careul de ași” au fost recompensate cu trofee, medalii și mingi. Pe locul întâi s-a clasat familia Avram (Maria, Traian și Bogdan), urmată de Csaszar (Maya, Andrei și Mihai), Pașca Igna (Laura, Laurențiu și Dorel) și Baranyi (Adriana, Marius și Edmund). Cele 26 de “trio”-uri participante au fost: Szandai, Bălăceanu 1,  Bălăceanu 2, Avram 1, Avram 2, Baranyi, Nemeth, Sularea, Ghioncă 1, Ghioncă 2, Rațiu, Gherman, Florinc 1, Florinc 2, Csaszar 1, Csaszar 2, Rus, Tudor, Matyasi, Sdira, Brânză, Muntean, Muntean M., Pașca Igna, Alb și Zoica. Au arbitrat Elisabeta Sunzuiană, Andra Maria Crăciun și Tiberiu Horvath.

Acest concept al competiției a fost gândit de regretatul Adrian Lucaci, fostul președinte al AJF Arad, care din păcate a decedat în data de 12 aprilie 2020, un om de la care am învățat foarte multe”, a încheiat Cristian Petropulos.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare