Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Unirea Alba Iulia a sărbătorit 90 de ani de existenţă printr-o expoziţie de imagini la Alba Mall

Tudor Stan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Expozitie Unirea Alba Iulia68 Cu mic, cu mare, peste 100 de persoane au fost prezente la expoziţia foto dedicată împlinirii a 90 de ani de existenţă a echipei fanion a judeţului Alba, FC Unirea Alba Iulia. Oameni politici, foste glorii, dar şi juniori actuali ai echipei au luat parte la acest eveniment.

Pe mai multe panouri au fost puse imaginile de glorie ale echipei. Horea Bărdaş, alături de mai mulţi foşti fotbalişti unirişti au adunat poze din întreaga istorie a trupei din Cetatea Marii Uniri, spre satisfacţia tuturor celor prezenţi. Nu au lipsit de la eveniment edilii municipiului, printre care Mircea Hava, Paul Voicu, Florin Roman sau Alexandru Pereş, însă şi foşti fotbalişti au ţinut să revadă imagini atât cu ei, cât şi cu cei care au evoluat înaintea lor şi după ce aceştia s-au retras. Au mai participat Sorin Corpodean, Ioan Mărginean, Vasile Trifan, Mihai Dăscălescu, Florian Brumaru, dar şi juniorii clubului unirist. Cu acest prilej, nu puţini au fost cei care au declarat că este foarte posibil ca din vară fotbalul să reînvie pe stadionul „Cetate”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

*”Din vară sper să văd Unirea în Liga a III-a” a declarat Ioan Mărginean „Limoniu”

La evenimentul dedicat clubului fanion al judeţului Alba au participat mai mulţi jucători din diferite epoci ale echipei. Din vechea gardă îi putem aminti pe Ioan Străjan, Ioan Pleşa sau Iosif Luca. Ioan Pleşa a deschis evenimentul cu câteva gânduri despre ce a fost Unirea Alba Iulia. „O istorie prezentată în imagini. A fost o onoare să evoluez pentru acest club. Defapt echipa trebuia să se numească Ferdinand, după Regele României, însă nu s-a permis acest lucru. Sper ca actuala conducere să prezinte tuturor iubitorilor acestei echipe un scurt istoric, măcar un pliant oferit pe stadion, despre ceea ce înseamnă Unirea Alba Iulia” a declarat fostul fotbalist al Unirii, Ioan Pleşa. După revoluţie sub culorile alb negru au evoluat Neluţu Popa, Ioan Mărginean „Limoniu”, Sorin Corpodean sau Iani Mitracu. Cel care a fost atât jucător cât şi preşedinte, Ioan Mărginean „Limoniu” a declarat că: „Sper ca din vară să văd Unirea Alba Iulia măcar în Liga a III-a. Regulamentul prevede acest lucru şi istoria nu permite unei astfel de echipe să dispară. Cred că Unirea nu mai există acum, fotbalistic pentru că autorităţiile nu şi-au dat interesul. La fel a fost şi este la Cluj. Cel care a fost alături de Unirea Alba Iulia în perioada „Sica”, Gianfranco Fraccarollo nu a putut lipsi de la acest eveniment. Deasemenea, nici reprezentanetele sexului frumos nu au rămas indiferente, fiind la această aniversare cu prilejul „Mărţişorului”. Ba chiar una dintre doamne a lăcrimat în momentul în care privea imaginile istorice, declarând că este una dintre cele mai mari susţinătoare ale alb negrilor de-a lungul timpului. Mihai Dăscălescu, ultimul preşedinte al echipei dinainte ca formaţia să intre în onsolvenţă şi actual administrator special, a precizat că evenimentul nu trebuie văzut unul trist, având în vedere că este foarte probabil ca din vară fotbalul să revină pe „Cetate”.

Până să mergem din nou să încurajăm echipa favorită (dacă va fi să fie aşa) vă propunem să vizionaţi imaginile de mai jos (unele sunt de colecţie). Dacă aţi ratat deschiderea oficială, nu este nicio problemă întrucât galeria va fi deschisă publicului până pe 31 martie.

[nggallery id=1204]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea