FOTO. Un bucătar din Alba a gătit de Revelion într-o locație spectaculoasă din Londra, la o petrecere cu 800 de români: ”Am rămas surprins că mulți mă cunoșteau”

Cosmin Toma, cunoscutul bucătar din Alba Iulia, a gătit, alături de alți 19 bucătari, în noaptea de Revelion, la un restaurant din Londra, unde au petrecut circa 800 de români. Chef Toma este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din Alba, însă mare i-a fost mirarea când a observat că numele său a ajuns cunoscut și peste granițe.

Și ce era să gătească altceva, la Londra, la un Revelion organizat în cinstea românilor, decât mâncare tradițională, dar și fel de fel de delicatese.

”S-a servit mâncare tradițională românească. Aperitive tradiționale: lebar, caltaboș, pastă de jumări, icre de pește stropite cu praf de aur, slăninuță pe pat de ceapă, pastă de curcan, salam de Sibiu, șunculiță țărăneasca afumata la rece și brânzeturi. Gustarea calda a fost păstrăv cu mirodenii din vechea Dacie și sos din lămaie cu cerneală de sepie unde am adăugat si niște legume trase în unt cu sare afumata. A urmat mămăliguța cu păstramă de oaie cu emulsie de pătrunjel și lămâie. Felul principal: ruladă de porc cu cârnați de Plescoi cu sos vânătoresc și piept de pui crocant cu ciuperci caramelizate servite cu cartofi tarta tatin și murături asortate. La final a venit tortul din fructe de pădure”, a spus Toma Chef.

Potrivit acestuia, Revelionul s-a organizat la o la Luxury Ballrom, la Grand Sapphire, locația fiind una spectaculoasă.

”Mirarea mi-a fost ca mulți mă cunoșteau deja, am rămas chiar surprins”, a mai spus Toma, invitat să gătească la acest eveniment.

De asemenea, el a fost unul dintre cei patru bucătari principali. În total au fost 20 de bucătari și 30 de ospătari.

”A fost un eveniment reușit. Lumea s-a distrat de minune. Pentru mine a fost o adevărată provocare să gătesc pentru atâția oameni. Ceilalți bucătari principali au fost Liviu și Ștefania Bosnea și Vasile Puiu Gabriel”, a mai spus Toma.

Toma este bucătar într-un local din Alba, dar şi consultat la mai multe restaurante. El a participat la mai multe competiţii şi expoziţii cu specific culinar, iar în timpul liber predă lecţii de gastronomie bucătarilor amatori.

El a atins mai multe recorduri, preparând, alături de alţi bucătari, în urmă cu câteva luni, cel mai lung salam de biscuiţi, de 25 de metri.

De asemenea, bucătarul Cosmin Toma a lansat un parfum comestibil, pe care îl foloseşte pentru mâncărurile dulci, dar şi pentru corp.

Anul trecut, el a lansat o carte de bucate de trei metri înălţime şi patru lăţime care conţine reţete inedite precum „trandafiri muraţi” şi „ciorbă de burtă sub formă de piramidă”. Între reţetele sale se mai numără „desert din vanilie servit în intestin de porc” sau „ghiveci cu flori”.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Cetatean 4 ianuarie 2018 at 22:12

Felicitări!!!

Titirca inima rea 6 ianuarie 2018 at 15:04

S-au servit produse traditionale:icre de peste stropite cu praf de aur. Ba,ej nebun? S-a mai servit: genunchi de stiuca pe pat de iarba fiarelor, slanina de pastrav stropita cu carbid (asta a ramas lipit pe piele de cand au prins pestele), sarmalute umplute cu ceata etc.
Bon apetit!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...