Ziarul Unirea

FOTO. Trei sportivi legitimați la CS Unirea Alba Iulia, în lotul Național de Powerlifting al României care a câștigat Cupa Dunării pe națiuni

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Trei sportivi legitimați la Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia s-au aflat în lotul Național Masculin de Powerlifting al României care a câștigat în perioada 6-7 octombrie 2017 Cupa Dunării pe națiuni, desfășurată în Slovacia, la Trencin. 

Lotul Național Masculin de Powerlifting al României, ce a participat la Cupa Dunării, ediția a 22-a, a avut în componență opt membri, dintre care trei legitimați la CS Unirea Alba Iulia: Cioflică Andrei, Avram Laurențiu și Ovidiu Pănăzan.

ELIT

Cioflică Andrei, sportiv la categoria 74 de kilograme, a ridicat, în total, la cele trei probe – genuflexiuni, împins din culcat și îndreptări – 637,5 kilograme, în vreme ce Avram Laurențiu, la aceeași categorie, a ridicat 627,5 kilograme. Ei au fost însoțiți de antrenorul voluntar al CS Unirea Alba Iulia, Ovidiu Pănăzan, președinte al Federației Romane de Powerlifting, care a fost conducătorul delegației.

La Cupa Dunării ar fi putut participa toate țările prin care trece fluviul Dunărea, afiliate la Federația Națională de Powerlifting, însă la ediția a 22-a, din acest an, au participat doar Slovacia, Serbia și România.

Cupa Dunării se organizează o dată la doi ani.

”Lotul Național de Powerlifting al României a ocupat locul I în clasamentul pe națiuni cu aportul substanțial al sportivilor și tehnicienilor membri ai CS Unirea Alba Iulia, ceea ce face să mă bucure, onoreze, dar și ambiționeze și determine să muncesc alături de ei pentru același scop comun”, a spus directorul CS Unirea, Corneliu Mureșan.

De menționat este că Avram Laurențiu, la categoria de vârstă juniori, și Ovidiu Pănăzan, master 1, au continuat intens antrenamentele, iar în perioada 11 – 18 octombrie participă la Campionatele Europene de Powerlifting, La Manga, în Spania.

CS Unirea Alba Iulia are încredere că sportivii vor obține rezultate bune, întrucât Ovidiu Pănăzan, alături de Andrei Irimie, este unul dintre cei doi sportivi din Alba care în luna mai au obținut medalii la Campionatele Europene de Powerlifting seniori, acestea fiind rezultate de excepție în istoria clubului.     

De asemenea, de curând, CS Unirea Alba Iulia a legitimat alți trei sportivi la secția de Powerlifting: Turuș Dan, Bucuman Cătălin și Văduva Raimondo.

Federația Română de Powerlifting, în parteneriat cu CS Unirea, vizează organizarea în 2018 a unui campionat de powerlifting și au ales ca loc de desfășurare Alba Iulia în contextul sărbătoririi Centenarului, ținând cont de semnificația istorică a municipiului.   

Clubul Sportiv ”Unirea” Alba Iulia, înființat 1974 și aflat în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, are în prezent șapte secții active: atletism, haltere, box, powerlifting, judo, orientare și tenis de masă.

Clubul Sportiv ”Unirea’’ Alba Iulia promovează, cu prioritate, disciplinele, ramurile şi probele sportive cuprinse în programul jocurilor olimpice.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Industria Galda de Jos – șanse minime de a primi finanțare de la consilierii locali în acest an | Divizionara terță, foarte aproape de abandonul competițional, după aproape 7 ani!

Se prefigurează o iarnă amară pentru Industria Galda de Jos! Conform unor informații neoficiale deocamdată, aleșii locali nu intenționează să… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Unirea Alba Iulia – o primăvară a reconstrucției | “Alb-negrii” își creionează strategia la începutul săptămânii viitoare

Unirea Alba Iulia iernează pe poziția a 6-a a Seriei a 9-a, după un parcurs considerat nesatisfăcător de către oficialii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

După un an 2020 în “alb” și “negru”, Daniel Nicula vrea să plece de la Gaz Metan Mediaș pentru a juca mai mult

Pentru Daniel Nicula, puștiul minune crescut la Așezământul Social “Sf. Ghelasie” din Stremț, anul 2020 a fost unul cu lumini… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Ovidiu Pănăzan (powerlifting), pentru al șaselea an consecutiv desemnat cel mai bun antrenor din Alba la secțiunea sporturi neolimpice

Gala Sportului Județean 2020, una derulată doar în mediul online, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, i-a adus… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro