Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Tinerii liceeni au participat la al doilea atelier din cadrul proiectului „Voluntar Implicat și Pregătit”

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 13-15 decembrie 2013, a avut loc în Aula Mică a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, cel de-al doilea atelier V.I.P. de Alba, din cadrul proiectului „Voluntar Implicat și Pregătit” finanţat de Comisia Europeană prin ANPCDEFP în cadrul programului “Tineret în acţiune”. Echipa de proiect este formată din tineri liceeni, studenţi şi absolvenţi de studii universitare, voluntari ai Centrului Județean de Voluntariat și ai Asociației Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Scopul proiectul este creşterea nivelului de orientare pe piaţa voluntariatului, dezvoltării educaţiei nonformale şi a voluntariatului în comunitate şi dezvoltarea socio-profesionalǎ a tinerilor.

Ghidându-se după motto-ul proiectului: ”Există două modalităţi de a împrăştia lumina: să fii lumânarea sau oglinda care o reflectă”, lectorul Ioan E. Buta asistat de un membru al echipei, Maria Magdalena Leah au încercat să le insufle tinerilor prezenţi la atelier dragostea pentru voluntariat ca fiind cea mai eficace metodă de a schimba în mod pozitiv societatea din care fac parte. În acelaşi timp aplicând diferite metode de educaţie nonformală i-au ajutat să îşi descopere anumite abilităţi ascunse, prezentându-le şi procedee eficiente prin care îşi pot dezvolta acele abilităţi.

Atelierul a fost împărţit în mai multe sesiuni, fiecare sesiune bazându-se pe o anumită tema, având ca scop dezvoltarea abilităţilor necesare unui individ pentru a se descurcă în societatea din care face parte. Sesiunile au fost următoarele: activităţi de cunoaştere şi apartenenţa la grup, descrierea programului Tineret în Acţiune, competenţe şi abilităţi de comunicare,dezvoltarea încrederii în sine şi în ceilalţi, lucrul în echipă, dezvoltare personală şi autocunoaştere.

„Mi-a plăcut tare mult că am luat parte la acest atelier, a fost bine organizat, trebuie să-i felicit pe toţi cei care s-au implicat şi a fost sincer o experienţă utilă pentru mine ca persoană. Am învăţat multe lucruri noi, atât despre voluntariatul din judeţul nostru cât şi despre metode noi de dezvoltare personală. Sugerez tuturor tinerilor să se implice în activităţi de voluntariat pentru că vor avea o mare satisfacţie, chiar dacă nu este financiară, este mai mult de atât”, a spus Precupescu Andrei.

„Atelierul a fost foarte creativ şi m-a pus la încercare ,ajutându-mă să mă cunosc mai bine şi întărindu-mi ideea de a fi voluntar”,  a spus Ana Bora.

 „Înainte de acest atelier nu eram lămurită în privinţa voluntariatului ,dar prin acest curs am reuşit să îmi dau seama ce înseamnă voluntariatul , m-a făcut să realizez că voluntariatul este cea mai bună metodă de a mă dezvoltă personal şi profesional”, a spus Iacsa Anastasia.

Proiectul „Voluntari Implicat şi Pregătit” este iniţiat de Centrul Judeţean de Voluntariat Albă, împreunǎ cu partenerii: Asociaţia Alumni UAB, Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Alba.

[nggallery id=892]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea