Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Teodora Damian, iarăși la înălțime: „diamantul” din Războieni-Cetate – golghetera turneului final de junioare!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Teodora Damian, marea speranță a handbalului feminin românesc, a dovedit că este o jucătoare de mare viitor: jucătoarea din Războieni-Cetate (Ocna Mureș) a devenit golghetera turneului final “Valoare” al junioarelor, în condițile în care participă la o categorie superioară de vârstă!

Cu 49 de goluri înscrise (atenție, în 4 întâlniri!), Teo a fost principal marcatoare, fiind totodată inclusă în “7”-le ideal a competiției juvenile disputată la Turda (la festivitatea de premieră a fost prezent Florentin Pera, antrenorul echipei naționale).

Hanbalista în vârstă de numai 16 ani, împliniți în 9 decembrie, a evoluat pentru formația AHC “Potaissa” Turda/ Liceul Teoretic “Liviu Rebreanu” Turda, care s-a clasat pe locul 5 după ce a învins în partida de clasament pe CSȘ Caracal, scor 40-22 (19-12), joc în care sportiva din Alba a marcat de 11 ori. Campioană a devenit CSȘ 2 Baia Mare (26-24 cu Sepsi Sf. Gheorghe în finala mare), iar medaliile de bronz le-a luat CSM București (39-34 cu CSM Bacău, finala mică). În turneu, Teodora Damian a marcat cel puțin 10 goluri în fiecare confruntare: 26-29 cu CSM București (13 goluri), 27-28 cu Sepsi Sf. Gheorghe (15 reușite) și 34-33 cu Corona Brașov (10 goluri).

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

*Vară în “tricolor”

La fel ca în 2022, “diamantul” din Războieni-Cetate are parte de o vară extrem de încărcată, motivul fiind unul onorant: convocarea la echipa națională a României de junioare. “Tricolorele” pregătite de Marius Dănuleț au pregătire centralizată timp de o lună, în 3 locații diferite din țară (26 iunie – 22 iulie), urmând participarea la Maribor (Slovenia), în perioada 22 iulie – 30 iulie, la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE). Sunt doar 4 zile libere și apoi prezența la Campionatul European din Muntenegru. Teodora Damian a fost solicitată în luna martie la lotul național de junioare (anii 2006-2007) la Trofeul Carpați de la Brăila, iar anul trecut handbalista cu un potențial imens a făcut două luni, în vară, naveta, la propriu, între două loturi reprezentative, cel de cadete (categoria sa de vârstă) și cel de juniori. Cu reprezentativa mică a terminat pe locul secund la Openul European din Suedia, când a fost golgheterul României cu 41 de reușite (a treia în topul realizatoarelor), iar cu formația de junioare a participat la Campionatul Mondial (locul 14 în Macedonia de Nord).

Foto: AHC Potaissa Turda


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea