Rămâi conectat

Sport

FOTO: TC Sun Alba Iulia a ținut steagul sus la nivelul performanțelor și în anul 2020, unul afectat de pandemia de coronavirus

Dan HENEGAR

Publicat

în

Anul 2020, unul afectat din plin la toate nivelurile din cauza pandemiei de coronavirus, a fost unul atipic în planul sportului. Competiții anulate, program competițional afectat, antrenamente stopate, incertitudine, blocaj cauzat de măsurile sanitare sunt tot atâtea inconveniente apărute pe scena performanței, indiferent unde a fost aceasta obținută, în săli, aer liber, terenuri etc.

Nici “sportul alb” nu putea face excepție de la aceste noi repere, care în timp au devenit o obișnuință. Pentru a afla cum s-a derulat acest an atât de dificil, am apelat la reprezentanții Tenis Club Sun Alba Iulia, unul recunoscut la nivel național pentru rezultatele notabile reușite de-a lungul anului.

Fondat în 2008 și condus de Călin Moldovan, TC Sun Alba Iulia a fost în 2019, din nou desemnat de Direcția Județeană de Sport și Tineret Alba drept “Cel mai bun club de tenis din județul Alba”, pe baza realizărilor din competițiile individuale și pe echipe ale tenismenilor care se antrenează alături de echipa de antrenori profesioniști. Prin terenurile de tenis construite pe zgură, clubul oferă un antrenament complet și complex sportivilor săi. Baza deține 4 terenuri cu suprafață lentă de joc (zgură), din care două sunt practicabile tot anul, acoperite cu balon (pentru sezonul rece). După cum se cunoaște, guvernul a implementat măsuri de distanțare socială ca răspuns la COVID-19.

“A fost o perioadă dificilă de două luni de zile în care toate competițiile au fost anulate și antrenamentele interzise. În acea perioada ne-am mutat în online prin livrarea de conținut și pentru a oferi jucătorilor modele de antrenament într-un mediu sigur oferit de confortul de acasă astfel încât să rămână activi și sănătoși, fizic și mental”, a declarat Cristina Moldovan (TC Sun Alba Iulia)

*Două luni, antrenamente în online

Antrenorii au adapatat rapid stilul și antrenamentele pentru a permite accesul la pregătirea într-un mediu sigur pentru fiecare participant pe terenul de tenis. În ciuda acestor provocări, tranziția a fost făcută cu succes și sesiunile de activitate fizică au reinceput iar copiii au putut participa din nou la turnee. Activitatea s-a desfășurat cu respectarea obligatorie a prevederilor Ordinului comun MTS nr. 565/13.05.2020 – MS nr. 806/13.05.2020.

Învățarea jocului de tenis trebuie să înceapă la 5-6 ani, să se desfășoare sistematic, urmărind formarea corectă a deprinderilor. Procesul învățării, volumul deprinderilor și cunoștințelor se planifică pe o perioadă de 6-8 ani. Ulterior, în funcție de progresele realizate, planificarea pregătirii la copii și juniori se individualizează. În eșalonarea sarcinilor învățării și perfecționării tehnicii și tacticii se au  în vedere cerințele jocului competițional, punându-se accent pe modul cum utilizează copiii și juniorii, loviturile în meci”, a mai dezvăluit Cristina Moldovan.

*Salbă de locuri pe podium

Astfel, în ciuda tuturor problemelor și a numărului redus de turnee, reprezentanții TC Sun Alba Iulia au strâns în 2020, peste 50 de clasări pe podium (12 locuri întâi, 21 de locuri secunde și 24 de locuri trei). S-au remarcat, la diverse categorii de vârstă talentații tenismeni David Manu, Tania Munteanu, Alexandra Ioana Moldovan, Lucas Theodor Stoia, Răzvan Gligor, Radu Țâmpea, Briana Maria Moldovan, Alexandru Manu, Chrissa Andreea Moldovan, Brândușa Roxana Dumitru, Mara Țâmpea, Mircea Plopeanu, Cătălin Baciu Sarmeș, Ștefan Mihail Bercu și Eduard Pitu. Felicitări!

[nggallery id=8049]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: LPS Alba Iulia, calificată la turneul semifinal de baschet feminin Under 14

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal de baschet feminin Under 14, iar antrenorul Valentin Urian este în cursă și la Under 13 pentru accederea între primele formații din țară. LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal Under 14 la baschet feminin, un rezultat notabil pentru micuțele baschetbaliste pregătite de antrenorul Valentin Urian, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea