FOTO: Supercupa AJF Alba, Viitorul Sântimbru – Mureşul Vinţu de Jos 3-6 (1-3) | S-a respectat tradiția, trofeul cucerit de divizionara terță, după un meci-spectacol!

Paul Voicu - Primar 2020

AJF Viitorul Santimbru-Muresul Vintu 33În ciuda problemelor financiare și a incertitudinii ce macină clubul, Mureșul Vințu de Jos a câștigat la Galda de Jos, Supercupa AJF, ediţia a 5-a, după ce a învins cu 6-3 (3-1) pe Viitorul Sântimbru.

Un meci spectaculos, cu 9 goluri (record al competiției) și o interesantă evoluție a scorului: 1-0, 1-3, 2-3, 2-5, 3-5, ce a ținut în priză cei peste 300 de spectatori..

ELIT

Au înscris Javla (8), An. Moldovan (38, 59), Stoianof (44), Dulap (57), D. Ianc (80), respectiv Al. Stan (3, penalty și 50), C. Cristea (76).

Și dacă în 2015, Mureșul a pierdut Supercupa, în duel cu Performanța Ighiu, acum și-a pus în vitrină trofeul competiției organizate de AJF Alba.

Mihail David - 2020

După câștigarea Ligii a IV-a și promovarea în Liga a 3-a, este un nou trofeu al Mureșului, ce nu se poate bucura însă prea mult, vorbindu-se chiar despre faptul că ar fi ultimul joc al nou-promovatei în Liga a 3-a.

Ca de fiecare dată, competiția AJF a fost adjudecată de echipa din categoria superioară.

*Protest al vințenilor, din motive financiare

Partida a început cu 10 minute întârziere, din pricina protestului echipierilor nou-promovatei în Liga a 3-a, aceștia adunându-se pe banca de rezerve, acuzând faptul că nu și-au primit restanțele financiare și trăgând implicit un semnal de alarmă. Cu antrenorul Ștefan Fogoroși în tribună – suspendat (substituit pe bancă de Alexandru Kalanyos) și măcinată de probleme interne, Mureșul a început prost. La prima ocazie a meciului, Al. Stan (3) a transformat un penalty, obținut în urma unui duel Cobliș-Chișu.

*Mureșul s-a dezlănțuit

AJF Viitorul Santimbru-Muresul Vintu 17Setea de revanșă a trupei din Galtiu prindea contur, însă egalarea a survenit rapid, în minutul 8, când Javla a tras din afara careului, iar Ov. Barna a gafat, primind un gol parabil, pe centrul porții, cu amendamentul că portarul a intrat accidentat în teren.

*Andrei Moldovan – jucătorul finalei

Mureșul s-a instalat la timonă, a controlat ostilitățile, a ratat câteva ocazii mari și firesc scorul s-a întors. Au marcat An. Moldovan (38) – reluare cu capul după centrarea lui Bratima, iar ulterior, în minutul 44, An. Moldovan (MVP-ul partidei, cu o dublă și o pasă decisivă) să iasă la rampă, cu o pasă perfectă pentru o finalizare de senzație Stoianof (cap din plonjon).

*Ploaia de goluri a continuat și în actul secund

La reluare, suspansul s-a menținut pentru că Al. Stan (50) a redus AJF Viitorul Santimbru-Muresul Vintu 79handicapul, reluare cu capul, la un corner executat de R. Morar, însă reușita Viitorului i-a enervat parcă și mai mult pe adversari.

Aceștia s-au distanțat imediat, cu două reușite în trei minute: Dulap (57) – reluare cu capul la pasa lui S. Culda și An. Moldovan (59) – finalizare simplă la serviciul ideal al lui Stoianof, pătruns pe dreapta.

Zarurile nu erau aruncate, întrucât C. Cristea (75, gol la debut al jucătorului venit de la Rapid Teiuș) a mai redus handicapul și a marcat din apropiere, servit fiind de E. Hălălae.

Dar iarăși Mureșul a replicat, iar D. Ianc (80) – a finalizat cu sete sub bară la o minge pusă perfect de G. Goronea.

Echipe: *Viitorul: Ov. Barna – Sașa, Sg. Oara (83, Borza), Sularea, Cr. Ivașcu (46, C. Cristea), R. Morar (76, Miheșan), Al. Stan, Ov. Crișan (76, Jula), E. Hălălae, Dreghici, Chișu; rezerve Pascu, D. Hulea, Oniciu. Antrenor Dan Comșa.

*Mureșul: Cobliș – Apetri (82, Tat), Bratima, Dulap, I. Tătar (34, N. Rus), G. Goronea, Javla (64, D. Ianc), An. Samoilă, S. Culda (70, S. Iacșa), Stoianof, An. Moldovan; rezerve Al. Coman, F. Morar, Sârbu. Antrenor Ștefan Fogoroși.

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...