Rămâi conectat

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Polițistul, prieten al copiilor: Ințiativa inedită la o grădiniță din Alba. Copiii ajutați de agenții de la Locală să-și învingă teama „că te ia nenea polițistul”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Polițistul, prieten al copiilor: Ințiativa inedită la o grădiniță din Alba. Copiii ajutați de agenții de la Locală să-și învingă teama „că îi ia nenea polițistul”

De multe ori părinții sau cunoscuții iși sperie copiii, spunându-le că, dacă nu vor fi cuminți, va veni Poliția să-i ia. Din cauza aceasta mulți copii cresc cu teama de polițiști si de uniformă, crezând ca cei care ii apăra sunt de fapt un fel de bau-bau.

O mămica, trăind experiența aceasta i-a povestit doamnei educatoare de la Grădinița nr. 13,  iar aceasta constatând ca problema nu este singulară, a adaptat programa școlară, având acordul conducerii:

În prima zi i-a îmbrăcat pe copii in uniforme de polițiști și a vorbit cu ei despre această meserie.

A doua zi, la invitația grădiniței, trei domni de la Poliția Locală au venit și au vorbit cu copii la ei în clasă.

Și a treia zi au fost copiii  în vizită la Poliția Locală.

După spusele mămicii care i-a însoțit pe copii: „A fost o ieșire foarte interesantă pentru copii. L-a prins bine pregătirea dinaintea vizitei, deoarece teoria o știau și când au ajuns au recunoscut armamentele din doare„.  Bineînțeles că băieții au fost super încântați de pistoale și fetele de cătușe dar, când au auzit cum face aparatul de electroșocuri și, când le-au explicat în ce fel de circumstanțe se folosește, a fost liniște deplină. Apoi cu scuturile, copii și-au luat rolul de protestatari și apoi de polițiști. Cireașa de pe tort pentru ei au fost mașinile din dotarea poliției. Acolo nu au mai ținut cont de rând. Toți au urcat în mașini. Nu mai văzusem până atunci atâția copii fericiți și curioși într-o mașină.”

„Duminică, când am fost la vot, copilul meu l-a salutat pe polițistul din secția de votare. Când l-am întrebat dacă îl cunoaște mi-a răspuns: E prietenul meu”, ne-a povestit mămica copilașului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA | Accident rutier la Sebeș: Un BMW a ”aterizat” în parc, după o coliziune cu o altă mașină

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident rutier la Sebeș: Un BMW a ”aterizat” în parc, după o coliziune cu o altă mașină Un accident rutier a avut loc sâmbătă seara, în jurul orei 21.00, în municipiul Sebeș. Două mașini s-au ciocnit în zona parcului din centrul municipiului. Citește și: FOTO Cine este tânărul din Petrești care a DECEDAT în accidentul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea